Adopt a Pig voor een circusschool tegen kinderarmoede!

Steun Circus Kummelé, ons circusschooltje tegen kinderkansarmoede in de Rupelstreek en Klein-Brabant!

Project visual Adopt a Pig voor een circusschool tegen kinderarmoede!
Failed
4
Backers
01/09/2018
End date
€155
Out of €4,500
3 %

Adopt a Pig voor een circusschool tegen kinderarmoede!

Wat houdt Kummulé in en waarom hebben we dat varken nodig?

 

Circusschool Kummulé is een sociale circusschool voor kinderen die in armoede leven. Recente cijfers tonen aan dat in Vlaanderen 11 procent van de kinderen in een maatschappelijk kwetsbaar gezin wordt geboren - in Boom is dat maar liefst 37%!

 

Deze kinderen kunnen zich geen betaalde hobby permitteren en komen vanwege hun moeilijke situatie ook zelden in aanraking met kunst of cultuur. Dat is niet rechtvaardig. Lichamelijke, financiële of culturele drempels mogen geen hindernis zijn tot deelname aan hobby’s of buitenschoolse activiteiten. Wij geloven dat circuslessen hier iets kunnen betekenen en daarom hebben we Circus Kummulé in het leven geroepen.

 

 

Nu over dat varkenAdopt a Pig

 

Omdat Kummelé op zich nooit winstgevend kan zijn of geld kan opbrengen, doen we dat via een ander kanaal: onze straattheateract Oink Oink Hap-PIG-ness. De opbrengsten uit deze nieuwe theateract en installatie vloeien dan terug naar Kummelé.  

 

Varkentje-1510077645

 

Wie zijn wij?

 

Wij zijn vzw Kaaimannen. Het bestuur, onze theateracteurs en onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk gepassioneerde mensen die een toekomst willen verzekeren voor ALLE kinderen.

 

 

 

Hoe draagt circus bij aan het leven van deze kinderen?

 

Op vele manieren! In andere provincies zijn er al echte succesverhalen. Dat houdt steek, want…

- circus zet aan tot creatief spelen en bewegen en op een speelse manier buiten de bestaande kaders te denken;

- circus stimuleert de groepsgeest: kinderen leren elkaar vertrouwen, helpen en door groepsopdrachten samen naar oplossingen te zoeken en te communiceren;

- iedereen kan meedoen: circus is zo veelzijdig dat iedereen zijn ei erin kwijt kan;

- ze ontwikkelen hun doorzettingsvermogen, concentratie, motivatie: kwaliteiten die deze kinderen zeker nog van pas zullen komen;

- na het oefenen en repeteren mogen ze hun kunnen tonen, waardoor ze op een positieve manier naar buiten treden. Ze leren zich voor te stellen, bouwen hun eigenwaarde op en worden zelfzekerder.

 

Wekelijkse lessen

 

Kummelé (het dialect voor 'salto') biedt wekelijkse lessen aan met gediplomeerde circusdocenten sociaal circus. De kinderen, die tussen 6 en 14 jaar oud zijn, worden benaderd via het OCMW, de Welzijnsschakel, straathoekwerk.

 

Kummelé is ook ingebed in het internationaal straattheaterfestival Theater aan Twater dat we vanuit onze vzw al 13 jaar organiseren en dat zo'n 15.000 kijkers trekt.

 

 

 

Allocation of funds

- Aankoop installatie PIG in Engeland

PIG is een bestaande installatie die succesvol toerde in heel Europa. De bedenkers er van stopten eind 2015. Wij nemen de installatie over om meteen een goede basis te hebben en een 'eye-catching' project.

- Aanmaak poppen door Theater FroeFroe

Theater FroeFroe, het bekende Antwerpse poppengezelschap uit Antwerpen, zal de bijhorende poppen maken voor de act.

- Opleiding acteurs/spelers

Eveneens door Theater FroeFroe.

 

Choose your reward

Make a donation

Give what I want