Buiten ( de lijntjes) juf

Steun de eerste Belgische buitenjuf , die kinderen terug dichter bij de natuur wil brengen.

Visuel du projet Buiten ( de lijntjes) juf
Réussi
19
Contributeurs
01/06/2018
Date de fin
575 €
Sur 500 €
115 %

Buiten ( de lijntjes) juf

Ik ben Kim, 

al 9 jaar sta ik in het kleuteronderwijs en werk ik met passie met jonge kinderen.  Toch merk ik dat kinderen tegenwoordig de verbinding met moeder natuur verliezen. Er zijn zeer veel prikkels die kinderen steeds vaker binnen houden .  Daar wil ik graag iets aan veranderen. Graag laat ik kinderen terug ontdekken hoe fijn het kan zijn om in de natuur te zijn. Springen in plassen, op sporenzoektocht gaan, stenen rapen, tekenen met stokken en nog zoveel meer. 

Daarom wil ik graag verjaardagsfeestjes aanbieden in de natuur voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Naast de verjaardagsfeestjes wil ik ook workshops organiseren. Workshops waarbij kinderen op een spelende manier op ontdekking kunnen gaan in de natuur. Een workshop die ik al enkele malen heb gegeven is 'op schattenjacht in het Stropersbos'. 

Ook wil ik kookworkshops geven aan kinderen . Ik ben daarvoor nog op zoek naar een pluktuin waar kinderen hun voeding rechtstreeks kunnen plukken en waarmee we direct aan de slag kunnen gaan. Zo ontdekken ze ook weer waar onze voeding vandaan komt in plaats van het voorverpakt in de winkel te zien liggen. 

Ik ben ervan overtuigd dat er vele voordelen aan verbonden zijn om jonge kinderen weer dichter bij de natuur te brengen. 

Wie op jonge leeftijd al vaak in de natuur komt zal er later ook meer respect voor tonen.

Kinderen die vaak in de natuur komen zijn creatiever, de voorwerpen die ze daar vinden hebben nog geen vaste functie.  Deze kinderen zullen ook meer zelfvertrouwen kweken doordat ze leren door vallen en opstaan.

En wat we niet mogen vergeten, een kind is geboren met een innerlijke exploratiedrang. En waar kan dat nu beter dan in de natuur? 

 

À quoi servira la collecte

Het geld dat ik wil inzamelen is om te kunnen starten als buitenjuf, ik hoop deze zomer al enkele workshops te kunnen geven. 

Hiervoor heb ik de volgende materialen zeker nodig:

loepenpotjes 40 €

Verrekijkers 60€

Bolderkar 130 €

Zaag 25 €

handpoppen van dieren 120 €

vijzel 15€

touw 25 € 

zakmessen 80 €

 

Indien ik extra geld kan inzamelen zou ik flyers kunnen laten drukken  om reclame te maken  en op zoek gaan naar iemand die aangepaste kledij wil maken . 

Choisissez votre contrepartie

Pour 5 €

Een dikke merci

Een dikke merci en een knuffel wanneer ik je mag ontmoeten.
  • Contributeurs : 2

Pour 10 €

Een dikke merci + lavendel

Een dikke merci , een knuffel wanneer we elkaar mogen ontmoeten en een geurzakje met gedroogde lavendel.
  • Contributeurs : 4

Pour 15 €

Een dikke merci + lavendel + een verse appel

Een dikke merci , een knuffel wanneer ik je mag ontmoeten , een geurzakje met gedroogde lavendel en een verse appel uit de tuin.
  • Contributeurs : 3

Pour 20 €

een workshop naar keuze

Een dikke merci, een knuffel wanneer we elkaar mogen ontmoeten en je mag een workshop naar keuze volgen of je laat één van je kinderen een workshop naar keuze volgen.
  • Contributeurs : 5

Pour 25 €

workshop naar keuze of korting op een verjaardagsfeest

Een dikke merci, een knuffel wanneer we elkaar ontmoeten en je mag vrijblijvend naar een workshop naar keuze komen OF je boekt een verjaardagsfeestje voor jouw kleine kapoen en krijgt direct 20 euro korting.
  • Contributeur : 1

Pour 100 €

Een workshop voor 4 kinderen

Een superdikke merci, een knuffel wanneer we elkaar mogen ontmoeten, een fijne babbel en daarbovenop krijg je een workshop voor 4 kinderen aangeboden.
  • Contributeur : 1
  • Disponibilité : 1/2

Faire un don

Je donne ce que je veux