Les Loups, la Finlande et les Artistes. Art, écologie et amitié belgo-finlandaise.

Soutenez le projet pour faire venir le Prince Loup au parc Tournay-Solvay Projet écologique et artistique belgo-finlandais

Visueel van project Les Loups, la Finlande et les Artistes. Art, écologie et amitié belgo-finlandaise.
Mislukt
1
Backer
15/01/2016
Einddatum
€10
Voor €2.500
0 %

Les Loups, la Finlande et les Artistes. Art, écologie et amitié belgo-finlandaise.

 Tämä projekti on syntynyt eräänä alkukesänä, kun Belgiasta tullut taiteilija on junalla matkustamalla läpi Suomen saapunut Enoon, Karjalaan.

Siellä hän on nukkunut hyvin hienossa ja syvässä metsässä, niin syvässä ja kauniissa metsässä, ettei hän voisi kuvitella koskaan samanlaista Belgiassa.

Metsässä asuvat eläimet, totta kai; ketut, karhut, ahmat ja kymmenet käet laulavat niin voimakkaasti, ettei hän belgialainen taiteilija voisi koskaan toivoa kuulevansa samanlaista Belgiassa.

Erinomaisessa metsässä hän huomasi paikallisten taiteiljoiden tekemiä teoksia ja hän ymmärsi, että täällä pienessä pohjoiskarjalaisessa kylässä ja metsässä on muitakin taiteilijoita kuin hän itse belgialainen junalla tullut taiteilija.

Ja sitten yhtäkkiä hän ymmärsi, että siellä asui myös – siellä hienossa metsässä jollaista ei voi kuvitella olevan Belgiassa – että siellä asui myös ujo, hiljainen ja salainen Metsän Prinssi, Susi.

 

057-1449235569

 

  Uskomatonta! Belgiasta Prinssi Susi on kadonnut jo kauan sitten, ihmiset tappoivat hänet. Sellaista tarinaa oli kerrottu, että se prinssi oli murhaaja, että hän söi kokonaan pienen tytön ja hänen isoäitinsä. Mutta nyt jokainen tietää, että tarina on väärä ja valheellinen, ja ihmiset kaipaavat häntä Sutta.

Nyt jokainen belgialainen lapsi näkee unissaan ja haaveissaan suden, ja toivoo salaa hänen paluutansa.Liian myöhään.

 

Dessin_loups_-_1__1_-1449235636

 

 Suomessa tänään, samoin kuin meillä Belgiassa aiemmin, Prinssi Susi on uhattu. Tuntuu, että hänen nimensä jo itsessään herättää vihan. Ei karhu, ei ahma, ei muukaan tavallinen metsän asukas herätä sellaista erikoista vihaa, erikoinen suden viha, ja niin järjetön. Miksi on niin? Ovatko hänen vinot silmänsä, onko hänen hurmaava ja älykäs katseensa vihan syy, vai se vanha ja tyhmä tarina, joka elää vieläkin ihmisten mielissä. Ei voi tietää.

Ei voi tietää, mutta niin on, että Susi on murhattu. Prinssi Susi on uhattuna tänään tässä erinomaisessa metsässä Suomessa, niin erinomaisessa metsässä, ettei Belgiasta voi löytää samanlaista. Susia on nyt vain 155 yksilöä Suomen metsissä, niin on väkevä ja voimakas se erikoinen sudenviha.

 

Dessin_loups_-_5__2_-1449235689

 

 Erinomaisen metsän taiteilijat surevat kadonneita susia Suomessa, Enossa, ja totta kai monet muutkin - suomalaiset lapset surevat Prinssin kuolemaa.

Siksi tämä hanke on syntynyt, että ne viimeiset 155 sutta tulisivat Belgiaan kuvina ja lippuina. 155 lippua kuvaavat 155 prinssiä. Ja myös karhu tulisi sieluna tanssimaan, ja musta lammas tulisi myös mukaan Belgiaan kertomaan lapsille kauniita tarinoita...Siis he tulisivat Suomen metsän sielu mukanaan – ne taiteilijat, jotka asuvat erinomaisessa metsässä, niin pohjoisessa.

 

Reima Hirvonen, Lassi Alhorinne, Matti Pajulahti ja Esa-Matti Smolander ovat ne taiteilijat, jotka tulevat kevällä Tournay-Solvay puistoon Brysseliin järjestämään ulko- ja sisänäyttelyn, ja tapahtuman Espace Europ`een pour la Sculpturein puitteissa.

 

Matti_pajulahti-1449235721

Matti Pajulahti

 

 

Esa-Matti Smolander

Waar dient de collecte voor

 Toteuttaaksemme tämän projektin me etsimme 2500 euroa taiteiljoiden matka-, asumis ja materiaalikuluihin. Joten olemme päättäneet käyttää crowfunding -rahoittamista. Jos olette kiinnostuneet projektistamme, se olisi hienoa, ja olisi hienoa jos antaisitte vähän rahaa siihen. Rahaa suomalaisille Susille ja taiteiljoille, erinomaisen pohjoisen metsän asukkaille Paljon kiitoksia Teille!

 

Maria Brouillard, belgialainen taiteilija joka asuu kesäisin Suomen metsissä.

 

Img_1242__1_-1448300238

 

Kies je beloning

Een gift doen

Ik geef wat ik wil