"Ich habe von der Nacht geträumt" (Ονειρεύτηκα την Νύχτα)

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας στην παράσταση "Ich habe von der Nacht geträumt",για το ταξίδι της στην Ελλάδα !

Visueel van project "Ich habe von der Nacht geträumt" (Ονειρεύτηκα την Νύχτα)
Geslaagd
65
Backers
20/05/2019
Einddatum
€2.610
Voor €2.500
104 %

"Ich habe von der Nacht geträumt" (Ονειρεύτηκα την Νύχτα)

 

       

        COMPAGNIE AHTENYSTI/ Mαρία Γιάνναρου

 

                                  

 

 

 

Χοροθέατρο για 7 ερμηνεύτριες, εμπνευσμένο από τις "Επτά Πριγκίπισσες", του Maurice Maeterlinck.

Σύλληψη, χορογραφία : Μαρία Γιάνναρου

Ερμηνεύτριες :  Caroline Denquin, Alicia Fleury, Δήμητρα Κοντού, Juliette Morel/ Ποσούλα Παλαιολόγου, Vanessa Philippe, Φαίη Γιάνναρου, Μαρία Γιάνναρου

Κοστούμια  Caroline Denquin

Μουσική :  J.Dowland, G.P. Telemann, A.Vivaldi, A. Brahem, Σταύρος Ξαρχάκος, φωνητικά έργα των A.Boesset και F.Schubert, βουλγάρικο πολυφωνικό τραγούδι, παραδοσιακό γερμανικό τραγούδι, σμυρναίικο τραγούδι.

Διάρκεια : 50 λεπτά.

Internet site : www.ahtenysti.com

 

Έπειτα από δύο επιτυχημένες παραστάσεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της τελευταίας σαιζόν, το "Ich habe von der Nacht getraümt", η πρόσφατη δημιουργία της ομάδας θα παρουσιαστεί  στην Ελλάδα για δύο παραστάσεις : Η πρώτη  στις 7 Ιουνίου στο Ίδρυμα ΜιχάληςΚακογιάννης στην Αθήνα και η δεύτερη στη Λάρισα, καλεσμένη του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

 

Το έργο 

 

 

 

 

Η παράσταση "Ich habe von der Nacht geträumt" έχει ως σημείο αφετηρίας (ή  άφιξης) τις "Επτά Πριγκίπισσες", ένα συμβολιστικό έργο του Maurice Maeterlinck.

Σε αυτό το έργο, επτά γυναίκες βρίσκονται κλεισμένες σε ένα δωμάτιο. Εύθραυστες και αδύναμες, κοιμούνται ή αποκοιμιούνται επ’ αόριστον.

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στον θεατή: τί είναι αυτό το δωμάτιο, αυτός ο χώρος όπου ήρθαν για να κοιμηθούν; Εξόριστες από τη ζωή, γιατί κλείστηκαν εκεί μέσα; Γιατί είναι τόσο εξαντλημένες ώστε να κοιμούνται τόσο βαθιά;

Και, άραγε, κοιμούνται όντως;

Σε αυτή την παράσταση θελήσαμε να φανταστούμε και να ξετυλίξουμε το νήμα του ταξιδιού αυτών των επτά κοριτσιών, σε αυτόν τον χώρο τον απροσδιόριστο και ερμητικά κλειστό στη ζωή, και να προτείνουμε μία πιθανή εξήγηση για τον αναπόφευκτο λήθαργό τους. 

 

 

 

 

Το να παίξουμε την παράσταση στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Όχι μόνο επειδή τέσσερεις από εμάς είμαστε Ελληνίδες, αλλά και γιατί το έργο αυτό καθ’αυτό είναι καθαρά ελληνικό – όσον αφορά τις μουσικές, τις αισθητικές και μυθολογικές αναφορές του – και αυτό παρά την Δυτικοευρωπαϊκή λογοτεχνική ρίζα της έμπνευσής του. 

Το να κεντήσω τον ιστό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία, τις δύο χώρες μου ήταν πάντα για μένα ένας από τους κύριους στόχους της καλλιτεχνικής μου δουλειάς. Το δύσκολο για τέτοιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες οικονομικό πλαίσιο είναι ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε την – ακόμα και συμβολική - στήριξή σας, για να μπορέσει η παράστασή μας να παιχτεί στην Ελλάδα. 

 

Mαρία Γιάνναρου

 

Ακολουθήστε την ομάδα στο Facebook

Ή στη σελίδα της στο Ίντερνετ :
http://www.ahtenysti.com

 

 

Mαρία Γιάνναρου/Cie Ahtenysti

 

                             

 

 

Η ομάδα Ahtenysti είναι μία επαγγελματική ομάδα χοροθεάτρου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Γιάνναρου , με έδρα το Παρίσι. Γεννημένη το 1983, η Μαρία Γιάνναρου είναι Ελληνίδα. Στα 16 της έρχεται στο Παρίσι για να σπουδάσει Ιστορία Τέχνης στη Σορβόννη, όπου θα συνεχίσει παίρνοντας μεταπτυχιακό (Μαστερ2) με εξειδίκευση στο κίνημα του Συμβολισμού στην Ευρώπη, στα τέλη του 19ου αιώνα.
Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές της, λαμβάνει μια καλλιτεχνική εκπαίδευση, ελέυθερη και εντατική που περιλαμβάνει σχέδιο και μουσική αλλά κυρίως χορό, κλασσικό και σύγχρονο, καθώς επίσης τσιγγάνικο και άλλους παραδοσιακούς χορούς κοντά σε φημισμένους δασκάλους.                                             Η πορεία της έχει σηματοδοτηθεί απo διάφορες συνεργασίες σε χορογραφικά, θεατρικά και μουσικά πρότζεκτς. Εδώ και τέσσερα χρόνια εχει αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στις δικές της δημιουργίες. Καρπός αυτής της αναζήτησης είναι, προς το παρόν, πέντε παραστά σεις (Arachnées, Arachnée solo, O, "I lock the door upon myself" kαι "Ich habe von der Nacht geträumt") σε υβριδική μορφή, όπου χορός, θέατρο, μουσική, ποίηση, ζωγραφική και «θέατρο των αντικείμενων» συμπλέκονται και συνδιαλέγονται,και εκτός απο την έντονη πλαστικότητα και την μουσικότητα που επενδύει κινήσεις και εικόνες, τα έργα αυτά έχουν σαν κοινό σημείο τη διερεύνηση της θεματικής των μεταμορφώσεων και την εκ νεου προσέγγιση της με ενα βλέμμα προσωπικό και σύγχρονο.  

Η Ομάδα έχει στο ενεργητικό της, μεταξύ άλλων, συμμετοχές στο Φεστιβάλ της Αβινιον(2014), στο Φεστιβάλ “Dance Days” (Κρήτη 2014) και στο Φεστιβάλ 12Χ12(Παρίσι 2015), παρουσιάσεις σε διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα, το 2015, συμπαραγωγές σε διάφορα παρισινά θέατρα (Théâtre le Proscenium, Espace Bertin Poiree,Théâtre de la Reine Blanche...) και μουσεία ( Museum d'histoire naturelle de Nantes...) καθως και τακτικές επαγγελματικές παρουσιάσεις στο Centre national de danse de Pantin. 

 

© φωτογραφιών Sophie Tom, Julien Monnet, Sylvie Rouiin

Waar dient de collecte voor

Σε τι θα χρησιμεύσουν τα χρήματα : 

Μεταφορικά : 

1400€ (200€x7) για τα αεροπορικά εισιτήρια

350€ (50x7) για το ταξίδι από την Αθήνα στη Λάρισα 

250€ για την μεταφορά του σκηνικού (βάρκα και δίχτυα ψαρέματος) από το Παρίσι – Αθήνα και Αθήνα – Λάρισα 

Διαμονή: 

300 €, 2 νύχτες στην Αθήνα και μία στη Λάρισα.

 

Φωτισμοί: 

200€ για τον τεχνικό φωτισμών και ήχου του Ιδρύματος Κακογιάννης. 

Εάν το ποσό που θα συγκεντρωθεί ξεπεράσει τις προσδοκίες μας, θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα που θα περισσέψουν για μια καινούρια βιντεοσκόπηση υπό συνθήκες παράστασης. 

Ευχαριστούμε πολύ ! 

 

Kies je beloning

Een gift doen

Ik geef wat ik wil