FestivHalle 15jaar

Steun onze 15jaar!

Visuel du projet FestivHalle 15jaar
Réussi
30
Contributeurs
14/08/2019
Date de fin
5 010 €
Sur 5 000 €
100 %

FestivHalle 15jaar

FestivHalle viert 15de verjaardag!
Alles begon 15 jaar geleden toen een aantal vrienden in café De Kelt (het toenmalige café van onze voorzitter) op het idee kwamen om Halle een groot festival te bieden. Ze bleven niet bij de pakken zitten en begonnen vrijwel meteen aan de voorbereidingen van de allereerste editie van Festivhalle dat in openlucht doorging op zaterdag 16 juli 2005 op het J.Possozplein.  We konden toen al met namen als Levellers, The Stranglers, ’t Hof Van Commerce, Starflam en Daan op zo’n 3000 bezoekers rekenen.

Ons doel
We willen Festivhalle eerst en vooral GRATIS houden, en dat doen we om iedereen de kans te geven om een festival te beleven waar ook grote nationale en internationale artiesten over de vloer komen.  

Met iedereen bedoelen we zeker de mensen die het financiëel niet breed hebben en zich niet zomaar een ingangsticket kunnen veroorloven.  Daarnaast hebben we ook aandacht voor mensen met een beperking, en wel óp het podium.  In samenwerking met FriS, geven we mensen met een beperking de kans om hun DJ-kunsten op het podium van Festivhalle te laten zien.  

Tenslotte willen we met Festivhalle een evenement organiseren waar iedereen zich thuis voelt en iedereen samenbrengt.  Gezelligheid, gratis toegang en muziek staan troef!

Het festival
Festivhalle is een 3-daags stadsfestival op de parking aan de Leide in het centrum van Halle. De toegang is volledig gratis.

Op donderdag bieden we podiumkansen aan lokale bands en lokale top acts tijdens onze Streekbierenavond

Op vrijdag openen we het festival met DJ's by specials, ism VZW FriS, een sportclub waar je als kind en volwassene kan sporten met en zonder een beperking, bieden we de een plaats op ons podium aan DJ’s met een beperking. De verdere live programmatie kan beschreven worden als commerciëel met dit jaar oa Gers Pardoel, Laura Tesoro en Pigbag Army als headliners. 

Op zaterdag start het festival met een kinderennamiddag, op het podium staat o.a. Kapitein Winokio en naast het podium vind je springkastelen, kermis, workshops en grim. 

We vervolgen met nationale en internationale top bands en artiesten. Zo zullen dit jaar ons podium beklimmen: Gestapo Knallmuzik, SONS, Zornik, Fisher-Z (uk) en The Van Jets.  Deze laatste hebben hun afscheid aangekondigd, een goude raad dus om hen nog een laatste keer te komen bewonderen.

Wie even uit de tent wil en/of een andere sfeer opsnuiven, kan zowel vrijdag als zaterdag terecht aan onze secret stage, een verborgen stage met lokale en nationale DJ's.  Op vrijdag wordt de Secret gehost door “Smells Like Retro” op zaterdag, traditiegetrouw, door For The Record.

Om dit allemaal te kunnen realiseren, mogen we elk jaar rekenen op een groot aantal trouwe partners en vrijwilligers.  Naast eeuwig respect en dankbaarheid, organiseren we jaarlijks een bedankingsfeest waarop wij aan hen eens in de bloemetjes zetten met een “intiem” optreden. Vorig jaar was dat Mama’s Jasje.  Onze partners zijn ook welkom in ons VIP-resto tijdens het festival.  

Zonder de broodnodige financiële steun van onze partners en de mankracht van onze vrijwilligers zou Festivhalle niet bestaan, nogmaals bedankt hiervoor! 

Daarnaast..
Om extra fondsen te verzamelen, organiseren we ook elk jaar een quiz in cc ’t Vondel: 'Kwizzewizzewis'.  We verwelkomen er meer dan 60 ploegen van 5 personen, goed voor meer dan 300 krakende hersenen, én een financiëel duwtje in de rug.

Tenslotte staat ons team samen met een hoop enthousiaste vrijwilligers het heel jaar door klaar om achter de tapkranen van Vorst Nationaal te staan.  Onze vereniging krijgt een bepaald percentage op de omzet die wij tijdens een concert draaien.  Ook dàt helpt ons om het festival te financieren.

Festivhalle 2018
De 14de editie brak alle records met bijna 10.000 bezoekers en een affiche van topformaat. Zo kwamen o.a. DJ F.R.A.N.K.Bart Peeters, Daan en Jebroer naar Halle.

Wij willen onze 15de verjaardag op gepaste manier vieren. En daarvoor hebben we plaatselijk genie en brouwer “Bart van Den Herberg” gevraagd een eigen Festivhalle-bier te brouwen.  En met succes!  Onlangs werd “ARTIEST” geboren, een licht fruitig bier van 6.2% met allures. Artiest is te verkrijgen in de gekende plaatselijke en regionale kroegen.

Crowdfunding
Het financieren van FestivHalle blijft ook na 14 jaar een uitdaging, daarom hebben wij jullie steun nodig. Fund een bedrag en krijg er rewards voor. We hopen €5000 te verzamelen.  Dat geld zal worden gebruikt om de 15e editie van Festivhalle, op 12-13-14 september 2019, gedeeltelijk te financieren.

Merci!

Foto door Mozkito

À quoi servira la collecte

FestivHalle 15jaar
Van 12 tot en met 14 september 2019, vindt de 15de editie plaats van FestivHalle. Zoals elk jaar opnieuw willen wij de kans bieden aan lokale bands, artiesten en DJ's om de affiche te delen met topartiesten uit het Belgisch en internationaal muzieklandschap. Voor dit jubileum willen we jullie nog meer kwalitatieve artiesten aanbieden. En nog altijd helemaal gratis. Om dit op poten te kunnen zetten en volgende edities te kunnen blijven garanderen, hebben wij jullie steun nodig. Dit kan je doen door een bedrag te funden.

Het programma

Opbrengstverdeling crowdfunding

Het geld dat we verzamelen, zal worden gebruikt om de 15e editie van FestivHalle gedeeltelijk te financieren op 12-13-14 september 2019.

40% voor onze artiesten
30% voor logistiek (podia, backline, tenten, ...)
20% wordt geïnvesteerd in communicatie en promotie (posters, banners, advertenties, ...)
10% voor verschillende andere uitgaven (kosten voor kisskissbankbank, beloningen, ...)

Het verzameld bedrag komt op de rekening van onze VZW. Indien wij meer dan 5000€ kunnen inzamelen, zal het extra budget gebruikt worden om toekomstige edities te financieren.

Choisissez votre contrepartie

Faire un don

Je donne ce que je veux