Help ons een nieuwe tunnelserre te bouwen

Bouw mee aan een duurzame toekomst - Stort vandaag nog!

Visuel du projet Help ons een nieuwe tunnelserre te bouwen
Réussi
255
Contributeurs
19/02/2018
Date de fin
24 100 €
Sur 20 000 €
120 %

Help ons een nieuwe tunnelserre te bouwen

 

De Wassende Maan is een pionier in biodynamische landbouw. Op onze boerderij in Astene (Deinze) telen we een groot assortiment aan kraakverse en gezonde biogroenten. In onze boerderijwinkel is steeds de oogst van eigen land verkrijgbaar, naast een groot en uitgebreid totaalassortiment aan bioproducten. Voor wie iets verder van onze boerderij in Astene woont hebben we de biopakket-formule ontwikkeld. Meer dan duizend gezinnen halen wekelijks of tweewekelijks een pakket van De Wassende Maan in huis. We leveren deze pakketten boordevol verse seizoensgroenten en/of fruit in meer dan 50 afhaalpunten in en rond Gent en Deinze. Op deze manier behouden we een korte keten tussen boer en bord.

 

 

We kweken onze groenten op akkers en velden rondom en nabij de boerderij. Daarnaast hebben we ook een aantal tunnelserres.

 

 

Deze tunnels zijn erg belangrijk voor de boerderij. Ze maken een vroege én late oogst mogelijk, zijn belangrijk voor de vruchtwisseling en geven onderdak aan de teelt van bepaalde groenten (zoals tomaat, paprika, snijbonen,...). Met behulp van deze tunnelserres kunnen we een mooie variëteit aan verschillende groenten telen.

 

 

Het hele jaar rond zijn de tunnels erg belangrijk voor de boerderij. Zelfs in de winter, wanneer er geen groenten meer in de tunnel staan, kweken we hier biologische scharrelkippen.

 

À quoi servira la collecte

 

De hevige sneeuwval van 9 tot 11 december legde een fotogeniek wit tapijt over de hele boerderij. Onder het zware gewicht van de dikke pakken sneeuw hebben twee van onze tunnelserres het begeven. Ze zijn kort na elkaar ingestort. Intussen is de ravage heel duidelijk: de volledige aluminium-constructie is ingeklapt, het dekzeil is doorgescheurd.

 

 

In 2018 zullen we twee volledig nieuwe tunnels moeten bouwen. Een onverwachte uitgave van bijna 40.000 euro. Zo'n smak geld staat helaas niet op onze rekening. Maar, we laten ons hoofd niet hangen. We willen jullie volgend seizoen opnieuw met een groot en divers aanbod gezonde biogroenten verrassen. Hiervoor hebben we écht wel twee nieuwe tunnels nodig!

 

 

Om dat geld bij elkaar te krijgen doen we beroep op iedereen die zich verbonden voelt met De Wassende Maan. Daarom een warme oproep aan onze klanten, aandeelhouders en sympathisanten om ons te steunen. Dankzij jullie bijdrage kunnen onze boeren jou volgend seizoen opnieuw laten proeven van de heerlijkste biogroenten recht van ons veld. Stort vandaag nog en bouw mee aan een duurzame toekomst!

 

 

 

Twee van onze tunnelserres zijn ingestort. Liefst zouden we opnieuw twee tunnels bouwen. We hopen minimaal het bedrag voor één tunnel, 20.000 euro, bijeen te krijgen. Alle donaties die hier bovenop komen gaan rechtstreeks naar de bouw van een tweede tunnel. Een warme en welgemeende dankjewel voor alle steun!

 

 

Heb je vragen over dit project? Je kan steeds terecht bij coördinator Jan Vanhuysse via janv@dewassendemaan.be of 0489/40.38.71.

 

 

Een warme en welgemeende dankjewel voor jouw steun van onze vijf boeren Filip, Sander, Bruno, Stefan en Cies en het volledige team van De Wassende Maan!

Choisissez votre contrepartie

Faire un don

Je donne ce que je veux