Hotel Mama

Hotel Mama, mijn eindwerk aan het RITCS, is een portret over een moeder en dochter in hun gezamenlijke zoektocht naar onafhankelijkheid.

Visuel du projet Hotel Mama
Réussi
34
Contributeurs
09/05/2017
Date de fin
3 530 €
Sur 3 500 €
100 %
Soutenu par
CINEMA GALERIES soutient le projet Hotel Mama

Hotel Mama

Backstory

 

De net afgestudeerde Julia (±25 jaar) komt op een cruciaal punt in haar leven. Ze ziet geen ambitie meer om verder te gaan in hetgeen waar ze jaren voor heeft gewerkt en weet niet welke richting ze uit moet. Daarbij stelt Julia haar opvoeding als enig kind in vraag. Ze heeft altijd alles gehad wat ze wilde en heeft nooit hard moeten zwoegen voor de luxe waar ze dagelijks van geniet. Zelfs nu haar ouders in het buitenland wonen, onderhouden ze Julia financieel. Op die manier bepalen ze ook mee welke keuzes Julia in haar leven maakt.

 

 

 

HET VERHAAL

 

Julia’s moeder, Ludiwien, komt onaangekondigd af uit het buitenland om haar dochter een bezoekje te brengen. Ludiwien lijdt aan existentiële verveling en is steeds op zoek naar nieuwe kicks in haar leven. Nu zal ze Julia’s leven enkele dagen lang volledig overhoop gooien. Julia wordt meteen meegesleurd naar een hotel waar ze voor een onbepaalde tijd op elkaars lip zitten. Het gebrek aan persoonlijke ruimte zorgt voor wrijvingen in hun relatie. Toch blijft Julia geduldig omdat Ludiwiens verdachte komst haar zorgen baart.

Tijdens hun opgedragen ‘quality time’ maken moeder en dochter dingen mee, waardoor de band die zie even niet meer hadden opnieuw versterkt. Ze krijgen weer vertrouwen in elkaar. Voor het eerst houden ze de schijn niet meer hoog en zeggen waar ze ’s nachts van wakker liggen. 

 

Ze lijken elkaar echter niet te begrijpen en de bom ontploft. Later komt het besef dat beiden op hetzelfde punt in hun leven staan.

 

Hotel_mama_banner-1490176216

 

 

  INTENTIE

Het verhaal is geïnspireerd op bepaalde aspecten van mijn persoonlijke leefwereld.

Net als ikzelf staan veel mensen vanaf een bepaalde leeftijd voor cruciale kruispunten in hun leven. Je wordt rechtstreeks geconfronteerd met een toekomstbeeld waarin je op je eigen krachten meedraait in deze maatschappij. Daardoor verandert de rol van je ouders en de relatie met hen ook. Voor alle partijen is dit een moment van loslaten en vinden er zich veranderingen plaats. Het kan moeilijk zijn om de ander een nieuwe plek in je leven te geven. Ik vertel dit verhaal aan de hand van een dochter wiens grootste doel is op haar eigen benen te leren staan en een volledige vrijheid en onafhankelijkheid wil bereiken. Hiertegenover staat een moeder die niet weet welke steun ze van haar dochter kan verwachten. Doordat haar dochter nu volwassen is, verwacht ze nu een vriendschappelijke relatie op te kunnen opbouwen. Ook kan ze haar dochter niet genoeg loslaten om haar volledig onafhankelijk te laten zijn.

 

 

Daarbij hoop ik dat ik met mijn verhaal met de nodige subtiliteit iets universeel kan vertellen over mijn generatie. Ik behoor tot een generatie jongeren die vaak ontevreden is over waar ze naartoe gaan in hun leven en ook niet weten welke richting ze uit willen of moeten gaan.

 

Hopelijk kan ik een verhaal vertellen dat herkenbaar is voor ieder van ons. Mij ligt het alvast zeer nauw aan het hart.

 

Schermafbeelding_2017-03-22_om_11.14.03-1490177685

 

Twee vrouwen van verschillende leeftijden staan op hetzelfde punt in hun leven. Beiden moeten hun leven in handen nemen en leren wat absolute vrijheid betekent. De ene is hier tot genoodzaakt, de ander wil haar eigen leven nu starten.

     

 

STIJL

Een persoonlijk verhaal in een soms komische en licht absurde wereld.

De strakke cameravoeringen en de prachtige locaties voorzien samen een stilistische en uitgepuurde setting die het verhaal ondersteunt. 

 

 

Schermafbeelding_2017-03-22_om_11.23.14-1490178219

Hotel Heritage, Brugge

 

 

Schermafbeelding_2016-11-16_om_10.33.50-1490177404

 

 

Lady-with-fan-1918-1490178328

 

 

Ludiwiens kledij is druk en bevat veel prints die afsteken of opgaan in de weelderige vormen van de omgeving.

 

Julias kledij is aanvankelijk zeer sober en kleurloos, maar naarmate ze dichter naar Ludiwien toe groeit wordt haar kledij ook door haar moeder ingekleurd.

 

 

 

Jane-birkin-all-white-1490178445

 

Schermafbeelding_2016-11-28_om_17.37.56-1490178580    

 

Schermafbeelding_2016-12-06_om_12.23.59-1490178705    

 

  Schermafbeelding_2017-03-13_om_09.38.01-1490178962

 

 

CAST

 

Julia wordt gespeeld door Anemone Valcke

Ludiwien wordt gespeeld door Marijke Pinoy

 

 

TECHNISCHE INFORMATIE

 

Fictie // 16,5 minuten // Nederlands // Budget: 10.000 euro

 

 

CREW

 

Scenario en regie: Aline Boyen

Eerste regieassistent: Ichelle Messiaen

Tweede regieassistent: Vincent Everaerts

Director of photography: Jannes De Leest

Chef decor: Anne Ballon

Productieleiding: Michiel Knops

Location manager: Flo Van Deuren

Figuratieregie: Kato De Boeck

Chef geluid: Matijs Guypen

Chef make-up: Victoria Stami

Chef kostuum: Jolien Bosmans

Montage: Kristof Van Den Eynde

Persoonlijk assistent: Una Kreso 

...    

 

À quoi servira la collecte

Omdat het maken van een film eenmaal duur is en ik dit project als student zijnde moeilijk volledig zelf kan financieren, probeer ik geld in te zamelen via dit platform. Ik zal met al mijn kennen en kunnen proberen dit verhaal, waar ik al zo lang op broed, zo sterk mogelijk te verfilmen. 

 

HET BUDGET

 

In totaal zou de film plusminus 10.000 euro kosten.

 

Een deel van dit bedrag heb ik in de loop der jaren zelf bij elkaar gespaard. Hierbij krijg ik nog 1000 euro ontwikkelingssteun van deAuteurs en heb ik verder enkele sponsors gevonden die me in natura kunnen bijstaan.

 

Inmiddels lopen de kosten waarvoor ik geld tekort schiet nog steeds op. Ik zou dit graag opvangen via dit platform.

 

Concreet gaat het om:

- 400 euro om gedurende de draaiperiode in Brugge mijn crew te slapen te kunnen leggen

- 500 euro voor de huur en poetsbeurten van drie locaties: binnenzwembad, appartement en villa

- 2500 euro voor technisch materiaal en belichting

- transport voor acht voertuigen. aan 9 euro per traject zou dit al op 288 euro komen, enkel op en af Brugge

 

In totaal komt dit uit op 3688 euro, waarvan ik graag 3500 euro wil ophalen.

Hiervan zal 8% geheven worden op het totaalbedrag. (5% voor KissKissBankBank en 3% voor Bankkosten).

 

Schermafbeelding_2016-11-22_om_12.55.48-1490177509

 

Ik heb alvast mijn best gedaan om mijn returns aan jullie zo interessant mogelijk te maken!

 

Choisissez votre contrepartie

10 €

Heel hard bedankt! Je ontvangt een link van de film, geldig gedurende één maand.
 • 4 contributeurs
 • Livraison estimée novembre 2017

20 €

Super! Je ontvangt een digitale versie van de film. Permanent geldig. Daarbij maak je kans om een dag de opnames bijwonen door te figureren in de achtergrond!
 • 6 contributeurs
 • Livraison estimée novembre 2017

250 €

Onwaarschijnlijk! Zak lekker af naar Oostende en geniet van een nachtje in een STUDIO aan de zeedijk! Ga ook zitten in één van onze comfortabele cinemastoelen tijdens de première van de film, bekijk Hotel Mama achteraf nog eens thuis, zie je naam voorbij scrollen in de aftiteling en kom gerust een kijkje nemen op onze filmset! Wees welgekomen! Ontzettend hard bedankt!
 • 3 contributeurs
 • Livraison estimée novembre 2017

500 €

NEEEEE!? Slaap één nacht in een APPARTEMENT met TWEE SLAAPKAMERS in Oostende! We zullen je ook nog eens extra in de verf zetten door je een speciale dank in de aftiteling aan te bieden en op de sociale media pagina's van de film. Daarbij ontvang je een filmaffiche met handtekeningen van de cast! Je wordt nog steeds uitgenodigd voor de première en ontvangt een digitale versie! DANKU! Je bent fantastisch!
 • Disponibilité : 2/2
 • Livraison estimée novembre 2017

Faire un don

Je donne ce que je veux

Épuisé

35 €

Bedankt! Om je te bedanken geef ik samen met Galerie Beau Site in Oostende jou een heerlijke dagschotel in ruil! Je ontvangt nog steeds een digitale versie van de film en kan als figurant de opnames bijwonen! MERCI!
 • 3 contributeurs
 • Disponibilité : 3/3

50 €

Wauw! Ongeloofelijk! Om jou te bedanken schenken Hotel Heritage en hun Restaurant Le Mystique jou in ruil een aperitief voor twee personen ter waarde van 28 euro! Daarbij kan je jouw cameo aan iedereen laten zien, want je krijgt nog steeds een digitale versie van de film!
 • 2 contributeurs
 • Disponibilité : 2/2
 • Livraison estimée novembre 2017

100 €

Mijn taalkennis in de overtreffende trap laat het hier even afweten. Ik ben je enorm dankbaar! Café Français en Café Belfort, beiden gelegen op de Grote Markt in Brugge, doen er samen met mij nog een schepje bovenop. We schenken jou een menu ter waarde van 50 euro! Aan jou de keuze waar je deze zal gebruiken. Ik weet eventueel wannéér je deze kan inwisselen want je wordt ook uitgenodigd voor de FILMPREMIERE van Hotel Mama! De digitale versie van de film en een eventuele cameo krijg je nog steeds!
 • 3 contributeurs
 • Disponibilité : 3/3
 • Livraison estimée novembre 2017

150 €

Niet te geloven! Een super dikke merci! Hotel Heritage en Restaurant Le Mystique schenken jou een ontbijt voor twee personen ter waarde van 58 euro! Daarbij ontvang je nog steeds een digitale versie van de film en kom je jezelf misschien wel tegen in de achtergrond. Je wordt ook nog steeds uitgenodigd op de première en je zal jouw naam zien shinen op de aftiteling van de film! Nogmaals: bedankt!
 • 2 contributeurs
 • Disponibilité : 2/2
 • Livraison estimée novembre 2017