In The Palace

Wanneer bejaarde danseres Elvira haar overleden echtgenoot Jean een laatste keer wenst terug te zien, is het de duivel die haar komt ophalen.

Visuel du projet In The Palace
Réussi
113
Contributeurs
08/07/2017
Date de fin
10 855 €
Sur 10 000 €
108 %
Soutenu par
CINEMA GALERIES soutient le projet In The Palace

In The Palace

In de Palace is een kortfilm.

 

De film vertelt het verhaal van de laatste dag in het leven van bejaarde cabareteigenares, Elvira.

 

Elvira vindt als personage haar oorsprong in de oer-Vlaamse grootmoeder, maar onderscheidt zich door haar exuberante verleden en het vroege overlijden van haar echtgenoot - waardoor ze geen familie heeft kunnen opbouwen. Haar geloof in God is aanwezig maar tanende. Ze hult zich in elegante mantelpakjes maar verlaat haar woonst en zaal amper. Steeds denkend aan haar Jean, waart ze rond in het verleden en staat haar lichaam en zaal als een oude schrijn te midden een gemoderniseerd Vlaanderen.

Spiegelbeeld_boudoir-1498908266

Storyboard tekening door Charlotte Van Hacht.

 

Het katholicisme verkeert in crisis. De mensen bidden niet meer. Niet enkel God ondervindt dit aan de lijven, ook De Duivel krijgt geen afvalligen meer over de vloer. Samen met zijn twee assistentes is hij er daarom in de loop van de 20ste eeuw zelf op uitgetrokken, en doorkruist hij in zijn oude mobilhome het Vlaamse land. Met zijn afluisterapparatuur onderschept hij de gebeden van oude vrouwtjes, en zoekt hij hen op om hen aan hun langverwachte eind te brengen. Elvira's vurige wens om haar Jean nog eenmaal terug te kunnen zien, brengt De Duivel op haar pad.

Assistentes-1498911217

Storyboard tekening door Charlotte Van Hacht.

 

17620229_10212789925652289_2541757727082883286_o-1495380969

De binnenscènes van In de Palace zullen opgenomen worden in deze zaal in Willebroek.

 

Intentie van de maker

Met In de Palace wil ik het gecombineerd portret weergeven van mijn eigen moeder, het wulpse showbeest; en mijn eeuwig nostalgische grootmoeder, die zachter was dan een boterkoek en haar dagen spendeerde met terugkijken op al wat gepasseerd was. Beide zijn overleden, plots verdwenen. Deze film gaat daarom over onvervulde dromen en wensen, die aan het eind van iemands leven samen met die persoon sterven.

 

Alles dat Elvira in haar 75-jarige leven heeft opgebouwd en samengebracht - niet enkel haar menselijke contacten en herinneringen, maar ook al haar tastbare memorabilia en spullen, verliezen bij haar dood plots hun geheel en waarde. Zodra Elvira vertrekt, stuikt de Palace ineen als een peperkoekenhuisje na een felle regenbui. De een zijn schatten, zijn de ander zijn rommel, is de harde realiteit die In de Palace poogt uit te dragen.

Tegelijkertijd vertelt deze film het verhaal van de teloorgang van de Vlaamse en Brusselse cinema’s en variététheaters in de laatste decennia van de vorige eeuw, en in het geval van deze film de daarmee gelijklopende ondergang van haar uitbaatster.

 

18216520_10155029558334845_7707418475635166377_o-1493941971

 

Over de makers

In de Palace is een film geschreven door Nelson Polfliet. Hij zal deze film regisseren ter afsluiting van zijn bachelor filmregie aan LUCA School of Arts Brussel. Voor de productie van dit ambitieuze project vormt hij opnieuw een tandem met zijn vaste partner in crime Roxanne Sarkozi. In april won hun laatste film Stacey and the Alien de hoofdprijs voor Beste Kortfilm op het Cellu l'art Internationaal kortfilmfestival van Jena.

 

De cinematografie wordt verzorgd door Wim Vanswijgenhoven, die recent zijn eerste langspeelfilm Sprakeloos draaide met regisseuse Hilde Van Mieghem.

 

Voor de production design van deze kortfilm zullen ze samenwerken met de creatievelingen van BIRCH, Liza Shevchuk en Samuel Van Broekhoven. Bas Bonhof vervoegt hun Art Department en zal mee op zoek gaan naar de juiste decorstukken om de Palace tot leven te brengen.

 

Img_6103_3-1498913991

Eerste vleugel van Elvira's paradijsvogel, door Samuel Van Broekhoven.

 

Sloep-1494869113

Schets slotscène door Liza Shevchuk.

 

Cast

 

Voor In de Palace werkt Nelson opnieuw samen met de crème de la crème van de jonge Brusselse film en theater scène. De rol van Elvira zal gespeeld worden door de Catherine Deneuve van de lage landen; hare majesteit Willeke Van Ammelrooy.

 

Schermafbeelding_2017-07-03_om_00.21.08-1499034139

Tomas, Mona, Lotte en Anouk op de eerste kostuumfitting. Foto door Varvara Pogodina.

 

Margot-vanderstraeten-interviewt-willeke-van-ammelrooy-1498907332

 

Schermafbeelding_2017-05-23_om_15.10.32-1495545106

À quoi servira la collecte

Het scenario van In de Palace heeft een subsidiepremie van €1000 ontvangen van SABAM/Artes. Daarenboven zal de festivalprijs verworven door Stacey en de Alien - ter waarde van eveneens €1000 - integraal in dit nieuwe filmproject geïnvesteerd worden. Ook de regisseur zelf spekt het budget met €3750.

 

Film maken is echter ongelooflijk duur, en als student onmogelijk zelf te bekostigen.

 

Om Elvira's Palace volledig tot leven te laten komen met authentieke kostuums, décor en make-up, om de huur van het vereiste licht- en cameramateriaal te bekostigen, en om onze cast, figuranten en crew van catering en transport te voorzien, missen wij €10.000.

 

Voor een meer gedetailleerd beeld in waar wij uw hulp precies voor zullen gebruiken:

Schermafbeelding_2017-05-24_om_12.27.56-1495621989

 

Deze begroting is exclusief de verwerkingskosten van KissKissBankBank (5% van het opgehaalde bedrag), en bancaire kosten (3%).

 

Wanneer het beoogde bedrag van €10.000 niet opgehaald wordt, worden alle giften terug gestort.

 

Zoals u ziet kan dit project enkel gerealiseerd worden met jullie financiële hulp. In ruil daarvoor, bedanken we jullie graag met enkele filmische rewards.

 

Choisissez votre contrepartie

Pour 10 €

Alle beetjes helpen, met jouw steun kunnen we 1 van onze figurantenkostuums huren. Je krijgt mijn eeuwige appreciatie en liefde voor je interesse in dit project. Wanneer ik op mijn 65ste een film regisseer, zal ik nog steeds aan jou denken.
 • Contributeurs : 10
 • Livraison Juillet 2017

Pour 25 €

Je maakt ons helemaal wild! Met jouw hulp kunnen we gedurende 1 dag 1 lichtspot huren. We nodigen je uit op een EXCLUSIEVE SCREENING van de film. Wanneer ik op mijn 70ste mijn vierde laatste film regisseer, zal ik nog steeds aan jou denken.
 • Contributeurs : 40
 • Livraison Juillet 2017

Pour 50 €

Wauw! Jean herrijst uit zijn graf! Met jouw steun kunnen we 1 dag ontbijt voorzien voor de hele crew. We nodigen je uit op een EXCLUSIEVE SCREENING van de film (mét hapje en drankje), en je ontvangt een online SCREENER van onze laatste film 'Stacey en de Alien' - winnaar Beste Kortfilm in Jena, winnaar Best Script in Bucharest. Wanneer ik op mijn 75ste mijn derde laatste film regisseer, zal ik nog steeds aan jou denken, en je toe lachen.
 • Contributeurs : 26
 • Livraison Octobre 2017

Pour 100 €

Elvira zingt: "I love you, je t'aime, ich liebe Dich." Met jouw bijdrage kunnen we ons transportbusje 1 dag huren! Je wordt uitgenodigd op de EXCLUSIEVE SCREENING van In De Palace (mét hapje en drankje), je ontvangt een SCREENER van 'Stacey en de Alien' en je naam verschijnt als sponsor in de AFTITELING van de film. Als kers op de taart krijg je het STORYBOARD van In de Palace opgestuurd. Wanneer ik op mijn 80ste mijn voorlaatste film regisseer, zal ik nog steeds zeemzoete gedachten koesteren aan jouw hulp bij en vertrouwen in dit project.
 • Contributeurs : 19
 • Livraison Octobre 2017

Pour 200 €

Bedankt! Met jouw hulp kunnen we de huur van onze camera gedurende 1 draaidag betalen. In 'In de Palace' vloeit de drank rijkelijk over de toog. De regisseur, producer en hoofdcast van de film nodigen je daarom uit voor een EXCLUSIEVE SCREENING, met vooraf een nog exclusievere APERO. Je naam verschijnt daarenboven als sponsor in de AFTITELING van de film, en je ontvangt eveneens een SCREENER van onze laatste film 'Stacey en de Alien'. Als kers op de taart krijg je het STORYBOARD én het SCRIPT van In de Palace opgestuurd.
 • Contributeurs : 2

Pour 250 €

Wauw! Met jouw hulp kunnen we een van Elvira's ravissante gewaden ontwerpen en fabriceren. Voor jou zal Elvira een live show opvoeren! We nodigen je immers uit om een GASTROL te spelen in de openingsscène van In de Palace. Daarenboven ontvang je een duo-ticket voor de Belgische PREMIERE, en zal je naam schitteren in de AFTITELING van de film. Je ontvangt tevens een SCREENER van ons laatste prijsbeest 'Stacey en de Alien'. Als kers op de taart krijg je het STORYBOARD én het SCRIPT van In de Palace opgestuurd.
 • Contributeurs : 5
 • Livraison Juin 2017

Pour 500 €

Ongelooflijk! Met jouw hulp kunnen we de materiaalkosten van een van Elvira's grote decorstukken betalen. Elvira komt de dag door op een stevig ontbijt. "Een dag niet ontbeten, is een dag niet geleefd." zegt ze. Jij schuift aan bij Elvira's ROYALE ONTBIJT, samen met regisseur, producer en hoofdcast. Daarnaast ontvang je een DUO-TICKET voor de Belgische première van In de Palace, en zal je naam schitteren in de AFTITELING van de film. Als voorproevertje schotelen we je eveneens de SCREENER van ons laatste prijsbeest 'Stacey en de Alien' voor. Last but not least krijg je het STORYBOARD én het SCRIPT van In de Palace opgestuurd.
 • Contributeur : 1
 • Disponibilité : 5/6
 • Livraison Octobre 2017

Pour 1 000 €

Grandioos, met jouw gift kunnen we de muziekrechten betalen van een van de in de film gebruikte liederen. Ga samen met ons terug de tijd in, en ontdek de Palace in zijn glorietijden vanop de eerste rij. We nodigen je uit voor een avondlijk SETBEZOEK, waarna je samen met crew en cast kan genieten van een heerlijk DINER. Daarenboven word je officieel co-producer van In de Palace en verschijnt jouw naam of logo (van je bedrijf) in de AFTITELING van de film. Als kers op de taart ontvang ook jij een DUO TICKET voor de Belgische première. Benieuwd naar wat je te wachten staat? We zenden je maar al te graag de SCREENER van ons laatste prijsbeest 'Stacey en de Alien'. Als kers op de taart krijg je het STORYBOARD én het SCRIPT van In de Palace opgestuurd.
 • Contributeur : 1
 • Disponibilité : 4/5
 • Livraison Juin 2017

Pour 2 500 €

Als Elvira nu nog niet flauwgevallen is, dan zal ze dat bij het zien van jouw gift zeker doen. Ook wij staan te duizelen op onze benen! Met jouw gift kunnen we de huur van AL het nodige camera- en lichtmateriaal betalen. Om je te bedanken, verschijnt jouw naam, of het logo van je bedrijf, als co-producer in de AFTITELING, én op de POSTER van In de Palace. De regisseur, producer en hoofdcast van de film nodigen je tevens uit voor de Belgische PREMIERE, voorafgegaan door een heerlijk, intiem DINER. Heb je een bedrijf? Dan bedenken we samen met jou een concept voor een BEDRIJFSFILMPJE, en staan we je bij bij de uitwerking ervan (*contacteer ons voor meer info). Als voorproevertje schotelen we je eveneens de SCREENER van ons laatste prijsbeest 'Stacey en de Alien' voor. Als kers op de taart krijg je het STORYBOARD én het SCRIPT van In de Palace opgestuurd.
 • Livraison Juin 2017

Faire un don

Je donne ce que je veux