Prins 6 - een fantastische omweg naar avontuur

Het komische duo Flabberghast, relatief bekend van hun debuutbundel 'De Comeback van de Pompbak', wil theater maken en vraagt uw hulp!

Visuel du projet Prins 6 - een fantastische omweg naar avontuur
Réussi
18
Contributeurs
21/04/2015
Date de fin
570 €
Sur 550 €
103 %

Prins 6 - een fantastische omweg naar avontuur

Flabberwie?

 

Flabberghast is een creatief project van Pieter Van den Brande en Lennart Vanstaen. In den beginne (2009 n.C.) schreven ze de kritische kortverhalenbundel 'De Comeback van de Pompbak'. Nadien kwamen liederen als 'Het bibliotheekwezen', 'Knutselen op Zondag' en 'Aan het Roer van het Openbaar Vervoer', die ze ook menigmaal te berde brachten. Ze stonden o.a. op Nekkanacht preselectie, Frappant TXT, haalden een 'eervolle' vermelding bij de schrijfwedstrijd 'De Gouden Meeuw' en waren in 2010 de beveiliging van de befaamde Boekenbeurs te slim af, waardoor ze wel meer dan een half uur semilegaal achter een in de steek gelaten signeerstand van Lannoo hebben gezeten en erin geslaagd zijn een bundel te verkopen aan een voorbijgaande Hollander.

 

Prins 6

 

Binnenkort waagt datzelfde Flabberghast zich aan een andere kunstvorm: het theater. Ons eerste toneelstuk, ‘Prins 6 – een fantastische omweg naar avontuur’ gaat namelijk in mei in première. De voorstelling is bedoeld voor volwassenen en mindervolwassenen en gaat over Koning Melchior de Middelmatige. Deze vorst wil stilaan met pensioen en stuurt zijn zonen op avontuur. De prins die het spannendste avontuur beleeft – en dat op aantrekkelijke wijze in een powerpointpresentatie giet – zal zijn troonopvolger worden. Prins 6, het kneusje van de familie, belandt tegen wil en dank in de gekste situaties. Maar is dat genoeg om zijn broers te overtreffen?

 

Om dit verhaal op de scène te brengen, hebben we een prachtig en bont gezelschap aan acteurs en andere enthousiastelingen bij elkaar vergaard. Volledig vrijwillig kruipen deze mensen in de huid van de geflipte personages die wij bedachten, knutselen ze decors en kostuums in elkaar, of vangen ons schrijnende gebrek aan organisatiecapaciteit op.

 

Wat willen wij van u?

 

Toneel spelen kost echter geld. Geld dat wij (nog) niet hebben. U kan er mee voor zorgen dat onze kabouters mét baard en pinnenmuts het podium op kunnen. U kan er mee voor zorgen dat er belichting is, zodat het publiek die kabouters, de heksen, Gregorius, de leden van de VZW, nonkel Von Tühr en vele andere hilarische figuren daadwerkelijk kan zien. U kan er mee voor zorgen dat herberg ‘In de Najuin’ eruit ziet als een herberg, en niet als een woestijnvlakte.

 

Wat krijgt u in de plaats?

 

Uiteraard vragen wij u niet om ons zomaar te bezoldigen. Wie geeft, die krijgt. Afhankelijk van hoeveel u geeft, krijgt u allerlei (unieke) Flabberghast-prullaria en -hebbedingen. Kijk snel hiernaast wat wij te bieden hebben!

 

Dank u!

Flabberghast (Pieter & Lennart)

 

2103_74806562976_3432_n-1426254361

À quoi servira la collecte

Wij hebben beroep gedaan op onze prachtige kennissen, vrienden (van vrienden) en collega's die allemaal over verschillende talenten beschikken. Iedereen geeft 110 procent van zichzelf om onze fantasie tot een werkelijkheid te laten komen en dat is fantastisch.

 

Maar... Tijd, talent en inzet zijn helaas niet voldoende. Hoewel wij rekenen op een kleine opbrengst van de kaartenverkoop, zal dit nooit de kosten dekken. Daarom vragen wij uw (financiële) hulp.

Wij hebben onze kosten geraamd op 500 euro (50 euro gaat naar dit platform) maar laat dit geen obstakel zijn, hoe meer middelen, hoe meer wij kunnen doen!

 

Met elke €5 (of meer) kunnen wij iets doen. Die kan gaan naar:

 

- het decor, dat allemaal van de hand is van kunstenaar/beeldhouwer Alex Croes;

- de toneelachtergronden, uitgetekend door illustrator Arno De Pooter en live geanimeerd door Sam De Mulder;

- de kostuums, handgemaakt en/of samengesteld door de vlijtige Charlotte Huyghe;

- de knotsgekke kunst van Idris Sevenans van Troebel Neyntje;

- de weelderige haartooien van Sarah Van Houtte;

- de uitgekiende muziek door Laurens Van Bouwelen;

- de huur van de zalen voor repetities en voorstellingen;

- alle bloed, zweet en tranen van acteurs, regisseur en scenaristen.

 

Kijk hieronder naar enkele beelden...

 

 

Bedroom_4-dsdqsdqsd_1_-1426253593

© Arno De Pooter

 

 

Isuy3-1426265078

© Idris Sevenans

Choisissez votre contrepartie

Pour 5 €

Euh…, ik bedoel ajuin… bedankt vriendschap! In ruil voor deze nobele gift: vereeuwigt u uw naam in ons grote Dankboek, krijgt u een spectaculaire en bovendien unieke bureaubladachtergrond - ook te zien op scène - ontworpen door illustrator Arno De Poorter.
  • Contributeurs : 2

Pour 10 €

U hebt post(kaart)! ‘De Uilendraagster’ verzekert uw naam in ons grote Dankboek, een spectaculaire, unieke bureaubladachtergrond, een mooie postkaart - ook te zien op scène - ontworpen door kunstenaar Idris Sevenans van collectief Troebel Neyntje. De kaart dient ter plaatse afgehaald te worden, op dagen van de voorstellingen.
  • Contributeurs : 2
  • Disponibilité : 48/50

Pour 20 €

Met dit edelmoedig bedrag zo belangeloos over te schrijven, overschrijdt u moeiteloos de beleefdheidsgrens. Volgende stap: Gregorius zijn datumgrens. We belonen u met: uw naam in het Dankboek, een prachtige bureaubladachtergrond, een unieke A3-affiche van Prins 6 - gehandtekend door scenaristen en regisseur; Flabberghast met andere woorden! De affiche dient ter plaatse afgehaald te worden, op dagen van de voorstellingen.
  • Contributeurs : 5
  • Disponibilité : 15/20

Pour 30 €

Net zoals het personage Ankerpony Von Tühr, de oom van Prins 6, getuigt u van onbaatzuchtigheid. Vandaar dat wij het als een kleinigheid zien om u hiervoor rijkelijk te bedanken met een vermelding – naam en toenaam – in ons Dankboek én in het programmaboekje, een duizelingwekkende bureaubladachtergrond, een door Flabberghast gehandtekende A3-affiche, een unieke set van 5 postkaarten - ook te zien op scène - ontworpen door illustrator Arno De Poorter en kunsthandelaar Idris Sevenans van collectief Troebel Neyntje. De kaarten/affiche dienen ter plaatse afgehaald te worden, op dagen van de voorstellingen.
  • Disponibilité : 15/15

Pour 50 €

U bent de titel ‘weldoener’ meer dan waardig. U ontvangt een vermelding van uw naam in ons Dankboek én in het programmaboekje, een magnifieke bureaubladachtergrond, een gehandtekende A3-affiche door de hele cast en crew, een unieke cd met muziek geschreven en gecomponeerd door Flabberghast. Met o.a. hits als ‘Het Bibliotheekwezen’ en ‘Aan het Roer van het Openbaar Vervoer’ bent u uren zoet. De affiche/cd kunnen ter plaatse afgehaald worden, op dagen van de voorstellingen of gratis verzonden worden binnen België.
  • Contributeurs : 3
  • Disponibilité : 7/10

Pour 100 €

U bent royaal als een koning en dient ook zo behandeld te worden. Ziehier wat u van ons mag verwachten als dankbetuiging: uw naam sierlijk neergeschreven in ons Dankboek en programmaboekje, uw naam luidkeels geschald na de voorstelling, een fantastische bureaubladachtergrond, een door het hele collectief gehandtekende A3-affiche, een set van 5 identieke postkaarten, het ultieme geschenk: een door scenarist en regisseur gehandtekend script van het theaterstuk. De affiche/kaarten/script kunnen ter plaatse afgehaald worden, op dagen van de voorstellingen of gratis verzonden worden binnen België.
  • Contributeurs : 2
  • Disponibilité : 3/5

Faire un don

Je donne ce que je veux