Showkorps WIK's fundraising 2020

Steun de Oostendse muzikale ambassadeurs!

Visuel du projet Showkorps WIK's fundraising 2020
Échoué
11
Contributeurs
18/06/2020
Date de fin
345 €
Sur 1 500 €
23 %
Autoproduction
culturelle

Showkorps WIK's fundraising 2020

Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps WIK uit Oostende een graag gezien gast. Op de pupiter staat pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. De moderne strakke drumline springt meteen in het oog en wordt bijgestaan door een uitgebalanceerde brasssectie. Het melodisch percussie-instrumentarium maakt het voorkomen van dit Belgisch topkorps compleet.

Wat is een Showkorps? Een Showkorps bestaat uit koperblazers, marcherend slagwerk en een front ensemble met grotere slagwerk- en effectinstrumenten. Marcheren doen we wel, maar dan in een strakke choreografie. Elk jaar maken we een showproductie waarmee we in binnen- en buitenland toeren. Tot wel 25 optredens per jaar. Uiteraard zijn we ook te zien in straatparades, maar ook daar weten we de show te stelen met een catchy repertoire en verrassende bewegingen.

Nu COVID19 roet in het eten gooit, moet het korps noodgedwongen 'in zijn kot' zitten. De vereniging is gezond, maar kan een financieel ruggensteuntje gebruiken. De instrumenten zijn niet gratis, het volgende seizoen wordt voorbereid en van zodra het mogelijk is gaan we opnieuw repeteren in functie aan onze nieuwe show 'Who's the King?!'.

À quoi servira la collecte

Een muziekgroep die niet tourt, die niet optreedt, die verdient geen geld. Dat betekent niet dat er geen zaken te betalen zijn; verzekeringen, gebouwen, lesgevers, leasing van instrumenten, etc. lopen allemaal door. We zijn een gezonde vereniging, maar kunnen een duwtje in de rug gebruiken om deze moeilijke periode te overbruggen. En om volgend jaar onze nieuwe productie aan u, het publiek, te tonen.

Who's the King?!

A zabenya! Bagithi baba… Nee, we gaan geen stoomcursus Swahili geven. Het komt wel uit één van de meest betoverende openingsscènes uit de Disneystal. Doet het al een belletje rinkelen? Jawel, The Lion King. Enkele decennia geleden betoverde het een ganse generatie kinderen en hun ouders. Vandaag doet het dit opnieuw met een digitale heruitgave. Met hun productie “Who’s the king” gaat WIK een stapje verder. Een andere ‘king’ wordt mee naar voor geschoven; de King of Rock & Roll…Mr. Elvis Presley.

Jeugdsentiment staat centraal in de productie. Voor deze generatie, die van onze ouders en die van de grootouders dankzij Elvis en de muziek van Hans Zimmer in samenwerking met Elthon John. De thema’s uit beide repertoires lopen naast, over en op elkaar. De klassiekers van Elvis uit Memphis, de prachtige muziek met Afrikaanse invloeden uit The Lion King. Wat dacht u van Circle of Live, Can’t help falling in Love, Can you feel the love tonight en Always on my mind in één enkel muzikaal geheel. Benieuwd? U mag zeker hoge verwachtingen stellen aan deze tweevoudig nationaal kampioen.

Maar wie is nu de echte King? The King van de Savanne? Of The King of Rock & Roll? Kom het volgend seizoen te weten! Ook voor deze productie zijn muziek en choreografie geschreven, gearrangeerd en geregisseerd in eigen huis. Tot binnenkort!

Choisissez votre contrepartie

Faire un don

Je donne ce que je veux