Радио "Реакция" е българска онлайн радиостанция, създадена от студенти. Място, на което студентите се влюбват в радиожурналистиката.

Large_diapositive1

Présentation détaillée du projet

ПРОЕКТ:  Радио "Реакция" / www.reakcia.net

 

ОПИСАНИЕ: 2010-та беше важна година за Факутлета по журналистика и масова комуникация в Софийския универистет. Това е годината, в която студентите, изучаващи радио журналистика най-сетне се сдобиха с възможността да имат собствено студентско радио. Петте студенти, който започнаха идеята заедно с помощ от свои преподаватели по този начин създадоха удобното студио на четвъртия етаж в сградата на факултета. Малко по-късно основателите на "Реакция" успяват да съберат още студентит около инициативата и така радио "Реакция" започва да функционира. 

Birthday_performance

Създаванто на радио "Реакция" е отговор на политиката на Софийския универистет, която довежда то там, че първото студентско радио "Алма Матер" вече не се нуждае от студенти, за да функционира. Така радио "Реакция" се роди като бунт срещу традиционните медии. В момента радиото е сред двете реално функциониращи медии във Факултета по жунралистика и е едно от добре познатите онлайн радиа в България. "Реакция" дава възможност на младите журналисти за практика и също така подкрепя свободата на словото със всички средства - студентската медия е сред основните източници на информация по време на протестите срещу АКТА и протестите в подкрепа на опазване на околната среда

First_broadcast_on_air

Radio_reaction_against_nuclear_energy_expansion

 

В рамките на 3-та години от съществуването си "Реакция" участва и в множество партньорства с организации, лади артисти, музикални и арт фестивали.  ТВОЯТА подкрепа ни е необходима, за да продължим дейността си, и, за да дадем възможност  на бъдещите си колеги активно да подкрепят и да се борят за важни каузи като свободата на словото и независимата журналистика. 

Centrofuga_radio_show_on_air   

First_birthday_performance

Friday_chopsticks_show_memebers

First_broadcasting_live_

Live_guitar_performance_in_the_studio

On_nails_radio_show_crew

Part_of_the_members_at_2nd_birthday_party

 

ЕКИПЪТ:  Хората, които са част от радио "Реакция" са талантливи младежи, работещи в отбор. В малки групи всеки един от членовете на екипа подпомага реализирането на разнообразна програма с множество предавания. Радиото се управлява от Борд, състоящ се от 5 студенти на Факултета по журналистика и масова комуникация. 

Party_vynil

Reaction_in_action_-_first_birthday_perfomance

 

Сега ще ви представим и някои наши материали, чрез които да чуете работата ни най-важното - ще й се насладите. Първо в листа ни е предаване, създадено от екип на радио "Реакция" за Radio R в Бърно, Чехия. Името на предаването е "Radio Shower". Можете да го видите ето тук:

http://www.reakcia.net/category/shows/radio-shower-shows/

 

 

À quoi servira la collecte ?

-
Thumb_snimka
Reakcia

My name is Viktoria Sadakova. I was born in 1991 in a small Bulgarian town which is called Gotse Delchev. It is surrounded by amazing nature and I loved to be there, to grow up in this beautiful and peaceful place. But in my life came a time when I had to leave my familiar environment and it was necessary for me to start looking for new opportunities... Voir la suite

Derniers commentaires

Default-1
Good luck with the campaign! Hope you reach your target
Default-7
Good luck!