Students' Online Radio "Reaction"

Радио "Реакция" е българска онлайн радиостанция, създадена от студенти. Място, на което студентите се влюбват в радиожурналистиката.

Visuel du projet Students' Online Radio "Reaction"
Échoué
8
Contributeurs
03/01/2014
Date de fin
70 €
Sur 1 100 €
6 %

Talents GLAMOUR

GLAMOUR

Édition 2013

Europe Refresh
Soutenu par
Europe Refresh soutient le projet Students' Online Radio "Reaction"

Students' Online Radio "Reaction"

ПРОЕКТ:  Радио "Реакция" / www.reakcia.net

 

ОПИСАНИЕ: 2010-та беше важна година за Факутлета по журналистика и масова комуникация в Софийския универистет. Това е годината, в която студентите, изучаващи радио журналистика най-сетне се сдобиха с възможността да имат собствено студентско радио. Петте студенти, който започнаха идеята заедно с помощ от свои преподаватели по този начин създадоха удобното студио на четвъртия етаж в сградата на факултета. Малко по-късно основателите на "Реакция" успяват да съберат още студентит около инициативата и така радио "Реакция" започва да функционира. 

Birthday_performance

Създаванто на радио "Реакция" е отговор на политиката на Софийския универистет, която довежда то там, че първото студентско радио "Алма Матер" вече не се нуждае от студенти, за да функционира. Така радио "Реакция" се роди като бунт срещу традиционните медии. В момента радиото е сред двете реално функциониращи медии във Факултета по жунралистика и е едно от добре познатите онлайн радиа в България. "Реакция" дава възможност на младите журналисти за практика и също така подкрепя свободата на словото със всички средства - студентската медия е сред основните източници на информация по време на протестите срещу АКТА и протестите в подкрепа на опазване на околната среда

First_broadcast_on_air

Radio_reaction_against_nuclear_energy_expansion

 

В рамките на 3-та години от съществуването си "Реакция" участва и в множество партньорства с организации, лади артисти, музикални и арт фестивали.  ТВОЯТА подкрепа ни е необходима, за да продължим дейността си, и, за да дадем възможност  на бъдещите си колеги активно да подкрепят и да се борят за важни каузи като свободата на словото и независимата журналистика. 

Centrofuga_radio_show_on_air   

First_birthday_performance

Friday_chopsticks_show_memebers

First_broadcasting_live_

Live_guitar_performance_in_the_studio

On_nails_radio_show_crew

Part_of_the_members_at_2nd_birthday_party

 

ЕКИПЪТ:  Хората, които са част от радио "Реакция" са талантливи младежи, работещи в отбор. В малки групи всеки един от членовете на екипа подпомага реализирането на разнообразна програма с множество предавания. Радиото се управлява от Борд, състоящ се от 5 студенти на Факултета по журналистика и масова комуникация. 

Party_vynil

Reaction_in_action_-_first_birthday_perfomance

 

Сега ще ви представим и някои наши материали, чрез които да чуете работата ни най-важното - ще й се насладите. Първо в листа ни е предаване, създадено от екип на радио "Реакция" за Radio R в Бърно, Чехия. Името на предаването е "Radio Shower". Можете да го видите ето тук:

http://www.reakcia.net/category/shows/radio-shower-shows/

 

 

À quoi servira la collecte

-

Choisissez votre contrepartie

Pour 5 €

Thank you! Your name will be mentioned on our website!
  • Contributeurs : 5

Pour 10 €

A badge with the logo of radio Reaction.

Pour 15 €

A CD with greetings from the entire team and mixed music.
  • Contributeur : 1

Pour 20 €

A T-shirt with the radio Reakcia’s logo that is signed by the whole team.

Pour 50 €

An incredible opportunity to create your own podcast that will be broadcasted on radio Reaction. The podcast needs to be in English language.

Faire un don

Je donne ce que je veux