Dé ultieme voetbalbeleving: een geleid bezoek in het stadion van KRC Genk voor de kleutertjes uit 2/3KB, van de St-Albertusschool in Zwartberg!

Large_voetbalveld---1463269306-1463269318

Présentation détaillée du projet

 

 

Hallo allemaal, ik ben juf Ragie van de Sint-Albertusschool (wijkkleuterschool "De Ballon") in Zwartberg.  Ik ben juf van 19 fantastische kleuters van 4 en 5 jaar.

Graag wil ik de kleutertjes een ultieme voetbalervaring laten beleven: een geleid bezoek aan de Cristal Arena van KRC Genk, een tour doorheen het stadion én de geschiedenis van onze blauw-witte club, KRC GENK.

 

 

Dit hoort bij onze kleine Genkse kleutertjes, dit moeten ze gezien hebben...  Het zou voor hen fantastisch zijn om dit eens te mogen ervaren.

Ze zijn geboren en getogen in Genk.

Ja, het zijn Genkies.

En hopelijk zal Racing voor altijd in hun hart zitten. ;-)

 

 

Tijdens het thema "Vaderdag" gaan we rond voetbal werken in de klas.  Zeker nu, met het EK in het vooruitzicht, leeft dit erg bij ons in de klas.

En hoe kan je het best rond dit thema werken?  Door de kleuters deze ervaring mee te geven...

 

De bedoeling is dat de kleuters:

* proeven van het echte voetballeven: het stadion + voetbalplein verkennen

* zelf voetballen op het indoorplein met kunstgras

* kennismaken met de geschiedenis van het Genkse voetbal- en mijnverleden

* de oorsprong van het huidige KRC Genk leren kennen

* Goal Mine kunnen ontdekken

* een souvenirtje ontvangen van de tourbegeleider: een aandenken aan deze super ervaring

 

Na deze onvergetelijke dag is het natuurlijk de bedoeling dat we in de klas/ turnzaal/ op de speelplaats gaan oefenen.  De kleuters oefenen de belangrijkste regels van het voetbal in, kunnen rode en gele kaarten uitdelen (indien nodig) en proberen trucjes op het veld.

 

Daarna gaan we verschillende werelden samenbrengen: de papa's van onze kleutertjes mogen naar de klas komen.  De kleuters kunnen dan aan hen tonen wat ze allemaal geleerd hebben de voorbije week.  Dit doen ze in een voetbalmatch tussen hen en de papa's.  Moge het beste team winnen!!!

 

Naast al dat oefenen en voetballen, gaan de kleuters ook -al spelend- teloefeningen doen met de bal, ze leren voetballiedjes en een versje.

Ook knutselen ze -uiteraard helemaal in het teken van voetbal- een kaart voor Vaderdag.  (Dit mogen jullie wel nog even niet vertellen aan de papa's van onze klas hè!! ;-) )

À quoi servira la collecte ?

De inzameling dient om deze unieke voetbalbeleving te kunnen geven aan de kleuters.  En hiervoor is er een bepaald budget nodig.

De opbrengst van deze inzameling gaat naar:

 

* een geleid bezoek, met de hele klas, aan KRC Genk: 150 euro

* ballen voor op de speelplaats van onze kleuterschool: 50 euro

 

Indien deze inzameling meer dan de vooropgestelde 200 euro zou opbrengen, dan zal er voor de kleuters individueel nog een souvenir (sleutelhanger, pet, pen, sjaal,... -> afhankelijk van het bedrag) gekocht worden van de voetbalclub van onze stad Genk.  Dit om in de toekomst nóg beter te kunnen supporteren voor onze favoriete club.

Thumb_ragie_2016-1463265808
Juf Ragie

Ik ben Ragie Vrancken, een super gemotiveerde kleuterjuf uit Genk. Ik bied mijn kleutertjes graag alle kansen om te leren en ontwikkelen tot mooie jong-volwassenen en laat hen graag nieuwe, unieke ervaringen opdoen. Ik zou ook graag de liefde voor de club-kleuren van onze stad Genk laten proeven en doorgeven aan de toekomstige (nieuwe) supporters.

Derniers commentaires

Default-5
Succes met het project!
Thumb_ragie_2016-1463265808
Dank je wel ook aan BEOBANK voor het sponsoren!!!!
Thumb_ragie_2016-1463265808
Dank je wel ook aan BEOBANK voor het sponsoren!!!!