Kindermuziekboek: Zonnewacht & Maneraad

Help Poolster Producties met de realisatie van hun tweede kindermuziekboek!

Visuel du projet Kindermuziekboek: Zonnewacht & Maneraad
Réussi
130
Contributeurs
30/09/2020
Date de fin
7 025 €
Sur 7 000 €
100 %
Antiracisme
LGBTQ+
Éducation

Kindermuziekboek: Zonnewacht & Maneraad

Wij zijn Loes, Anne en Marijke! In 2017 hebben wij samen Poolster Producties opgericht want...

Musicals zijn hipper dan ooit. Op tv en internet zijn ze overal aanwezig. Waarom dan ook niet op school en in je woonkamer? 

Een musical opvoeren lijkt vaak een ontzettend groot werk. Met onze kant-en-klare musicalpakketten willen we die drempel voor leerkrachten verlagen én een creatieve uitlaatklep bieden voor de leerlingen. Elk kind verdient een plekje in de spotlight!

Ons eerste verhaal, De Toekomstdroom, werd meteen door een aantal Vlaamse scholen opgevoerd. Ons eerste kindje werd op de planken gebracht. Kippenvel!

Om onze verhalen ook buiten de schoolmuren te krijgen, vormden we ze om tot kindermuziekboeken. Tekst, tekeningen en liedjes vormen één geheel. Zo ontstond ons eerste boek, De Toekomstdroom. Een verhaal over zes kinderen en het klimaat.

Die eerste ervaring was bijzonder leerrijk en gaf ons motivatie om meteen weer aan de slag te gaan. We leerden veel nieuwe mensen kennen en kregen begeleiding van Het Geluidshuis en BAAS. We besloten deze keer ons hoofdpersonage gender non-binair te maken. Inclusiviteit in musicals is superbelangrijk: elk kind, van welk gender of afkomst dan ook, moet zich geroepen kunnen voelen om de hoofdrol te spelen. Daarvoor vroegen we raad aan Genderspectrum Antwerpen.

We zijn bijna een jaar en half verder. Corona probeerde er meermaals een stokje voor te steken, maar ons tweede boek, Zonnewacht & Maneraad, is klaar! Een verhaal over vooroordelen en de zoektocht naar je ergens thuisvoelen. Het boek bevat een cd met twaalf liedjes, waarin ons Poolster-koor shinet als nooit tevoren. Met de downloadcode kan je de liedjes ook digitaal krijgen.

Met gastrollen voor Sarah Bossuwe (TikTok, Dansstudio Sarah, K3 zoekt K3 etc) en Elindo Avastia (Ghost Rockers) en een hoofdrol voor Josefien Derijcke (Annie, The Voice Kids).

Ben je benieuwd en wil je ons graag steunen? Via deze crowdfunding kan je alvast het boek bestellen! Met een duwtje in de rug kunnen we ons boek laten drukken en een knaller van een release show maken. We zijn helemaal klaar om Zonnewacht & Maneraad aan de wereld te tonen!

De voorstelling 'Zonnewacht & Maneraad' gaat op 12 en 13 september in première in het Fakkeltheater Antwerpen. Wil je graag onze Poolster-kids live in actie zien? Reserveer dan snel je tickets via: https://fakkeltheater.be/voorstelling/zonnewacht-maneraad
Je kan jouw bestelde boeken persoonlijk komen afhalen na de voorstelling en zo moet je geen verzendkosten betalen! Twee vliegen in één klap!

IN SAMENWERKING MET

                         

À quoi servira la collecte

Het laten drukken van de boeken en cd's is een hele investering. Voor 500 exemplaren betalen we €4250. Daarnaast betalen we ook onze muzikanten, de zangers, en de mixing en mastering van de muziek. 8% van het ingezamelde bedrag gaat naar KissKissBankBank en bankkosten.

Als we boven ons budget gaan, kunnen we dat bovendien investeren in de release show voor Zonnewacht & Maneraad. Die zal normaal gezien doorgaan in september. Als de coronacrisis dat niet toelaat, willen we een leuke digitale variant organiseren.

Voor ons is Poolster Producties ons passieproject. Wij verdienen hier zelf geen geld aan, en investeren al het geld in onze vzw!

Alvast een heel dikke merci van het Poolster-team!

Creatieve groetjes, Marijke, Loes en Anne

 

Choisissez votre contrepartie

Faire un don

Je donne ce que je veux