Aller au contenu

Biking Box Iepers Fietsbelevingscenter

Aidez nous à réaliser le BIKING BOX CAFE à Ypres!

Visuel du projet Biking Box Iepers Fietsbelevingscenter
Cross circleÉchoué
17
Contributeurs
30/03/2019
Date de fin
8 985 €
Sur 15 000 €
60 %
Sunday, March 10, 2019

Collecties welkom in de Biking Box fietsbar en belevingscenter... and more is coming...

Oude foto's, spandoeken, prachtige voorwerpen uit wielercollecties... het kan allemaal onderdeel worden van een levend fietsbelevingscenter. Zo pas nog goedkeuring gekregen van het Wielermuseum 'KOERS' uit Roeselare om straks een prachtige seventies-actiefoto op een 3m40 brede wand aan te brengen (top-secret, ssst...), en via Diederik Vandenbilcke kwamen prachtige inlijstingen van fietstaferelen uit de eerste helft van de 20ste eeuw aanwaaien, met een Ieperse wielerknipoog, jawel! Van Gregory, Poperingse wielerfanaat, konden we onze eigen bidoncollectie spectaculair uitbreiden (zie foto) en Kristof Dehaene liet zijn 'bachen' (spandoeken) van de expo Allez André aan 'de Biking Box' over... More is coming, jazeker! Maar we zoeken het allemaal rustig een waardige plaats te geven binnen het fantastische interieur. Op die fotoshoot laten we u nog even watertandend wachten...Bidoncollectie-1552249041

Sunday, March 10, 2019

Jungle wordt bijna weer stadstuin: de Ypres Velodrome... en sanitair vernieuwing volop bezig!

De voorbije dagen keihard in de tuin gewerkt: jungle-look is weg... de 'Velodroom' wordt bijna werkelijkheid... Maar ook binnen gaat het er hard aan toe: vier nieuwe toiletten zijn bijna geïnstalleerd: spoelbakken al OK, morgen timmerman voor afwerking omkadering en kabines... En vooral alle 'rommel' is uit het pand verwijderd, of toch zo goed als...Tuintrenches-1552248551 Spoelbakkenwc-1552248559

Sunday, March 03, 2019

Biking Box fietsbelevingscenter nu écht in de steigers!

Acht dagen ver in de herinrichting... De tussensprints volgen mekaar dagelijks op richting Gent-Wevelgem en Kattekoers eind maart (betrachte opening van de Biking Box-fietsbar). Kettingzaag en hakselaar, gisteren afgelost door nog imposanter kraanwerk en liefst 8 containers weggevoerde wortelstronken, boomresten etc... De "Ypres Velodrome", het prachtige tuinterras voor onze gasten is de eerste prioriteit. Maar tegelijk openden we het 'sas' tussen Biking Bar richting Biking Atelier en Biking Shop... Plaatsten we de nieuwe wand voor toekomstig 'flandrien-seventies'-portret in de rechter-voorkamer van de Biking Bar. En op de eerste verdieping is de sanitaire ruimte nu echt gestript... Een aanhangwagen vol met houtafval staat klaar voor het containerpark. En donderdag waren loodgieter en electricien al volop bezig met ondergrondse aansluiting voor de toog + afvoer/aanvoer voor het sanitair. Het 'oude' pand is zo goed als opgeruimd nu. Vrijdag komen de hang-toiletten binnen en nemen we de keuken onder handen.

Sunday, March 10, 2019

Biking Box fietsbelevingscenter definitief gelanceerd in de media nu!

De kogel is nu echt door de kerk! Het Biking Box Fietsbelevingscenter Ieper komt er en we gaan nu ook echt aan de slag op het terrein. Vandaag een eerste artikel in de krant, waardoor we de laatste rechte lijn richting opening aanvatten. 

Lees het artikel (zie afbeelding)Nieuwsblad21feb2019-1550756713

Tuesday, February 12, 2019

9 februari, de vaste zetelzitbanken zijn besteld (en voorschot betaald)!

Zitbankenfotovoorbeeld-1549989527

Geeft alvast een idee hoe de vaste zitbanken eruit zullen zien. Te plaatsen tegen achterkant 'kleinere' cosy-zitruimte links van inkom. En de tweede bij vensterkant vooraan rechts (grotere ruimte met zicht op toog en rugzijde naar straat toe).

Sunday, March 10, 2019

Goedkeuring overname handelspand in Menenstraat 15 !

Half januari kregen we bericht dat eigenaar OCMW de goedkeuring geeft voor overname van de handelshuur, zodat het 'fietsbelevingscenter' van Biking Box er kan komen. In deze periode komt het er nu eerst op aan om alle nodige juridische, bedrijfstechnische, contractuele en procedurematige aspecten goed rond te krijgen. Uiteraard speelt het financiële plaatje ook mee: wat zal het allemaal kosten en hoe te betalen? Tot slot zijn we volop bezig (maar dat waren we al een tijdje - met de handrem op - aan het doen) met aannemers, interieurontwerp en het zoeken van een geschikt medewerkersteam tegen dat we kunnen opengaan. Héél veel werk op korte tijd dus en veel knopen door te hakken, echter niet zonder eerst alles goed te analyseren en - hopelijk - steevast goede keuzes te maken. Aan één iets wordt intussen niet meer getwijfeld: dit concept, dit verhaal is perfect voor de plaats en omgeving waarin we de Biking Box bar/café/shop/relax... enz...-ruimte willen uitbouwen. Een compleet 'fietsbelevingscenter', dé uitvalsbasis voor menig fietstopdagen en ervaringen in de toekomst, ja dat willen we hier gaan uitbouwen!

Grondplanbikingbar-1549120710