Debuutalbum Lapdogz

Steun Lapdogz, de internationale groep rond Kurt Burgelman, voor de promotie (clips) en marketing van hun debuutalbum.

Project visual Debuutalbum Lapdogz
Successful
62
Backers
02/06/2018
End date
€6,272
Out of €6,000
104 %

Debuutalbum Lapdogz

WIE IS LAPDOGZ?

 

Muzikanten… het is een raar ras! Mensen die hun hond, kat, partner en kinderen een heel weekend achterlaten en honderden kilometers rijden van hot naar her, om het publiek te vermaken… vaak voor een habbekrats. Muzikanten spenderen hun centen aan dure studio’s en apparatuur om hun eigen plaat te maken… die vervolgens geheel gratis door iedereen wordt gedownload. Muzikanten hebben geen winkel met een vitrine om hun producten uit te stallen, zij hopen erop om ‘uitgestald’ te worden op tv… Tevergeefs, want elk muziekprogramma op de Vlaamse tv zoekt naar Voices, Got Talent, en X-factors. Wie nieuwe muziek van eigen bodem op tv wil zien, moet er op zondagochtend 2 uur politiek bijnemen.

 

Nieuwe muziek ontdek je tegenwoordig op YouTube, maar dan moet er wel een leuke video bijzitten… en dat kost geld… voel je ons komen? De radiozenders zijn wel op zoek naar nieuwigheden. Maar die moeten dan wel heel goed klinken… en je voelt ons nu ongetwijfeld komen… om goed te klinken, moeten we naar goede studio’s, en die kosten geld, handenvol geld.

 

De meeste muzikanten bergen hun droom om een eigen plaat te maken na een tijd op. Sommige die-hards blijven tegen beter weten in nummers schrijven en blijven muziekuitgevers bestoken met hun demo’s. Zes van die volhouders hebben elkaar gevonden en hebben zichzelf Lapdogz gedoopt.

 

Kurt3-1513589532

Kurt Burgelman had als zanger-songwriter bij Biezebaaze met Loetsebollekezoetse een nummer één hit in Vlaanderen. Als auteur en componist schreef hij ook hits voor o.a. Studio 100, Laura Omloop, Peter Van de Veire, Gunther Neefs, Free Soufriau. Bovendien heeft hij scores geschreven voor Ketnet, VTM Kazoom,  VRT, Radio2, enz.

 

Tom_kullmann-1513597692

Tom Kullmann speelt al meer dan 2 decennia in één van Duitslands meest gevraagde cover-rockbands Elliott.

 

Katleen_van_den_bossche-1513598059

Katleen Van den Bossche is een veel gevraagde backing vocaliste, live en in de studio. Ze werkte o.a. met de Miguel Wiels-band en K3.

 

 

Jen Bernon drumde bij o.a. Starfighter en Das Pop.

 

Gunter_callewaert-1513598356

Gunter Callewaert speelt/speelde keyboards bij o.a. Cajun Moon, Waar is Ken, Janez Detd...

 

Ruth_verhelst-1513598426

Ruth Verhelst was bassiste bij o.a. Daan, Novastar, ... en deed backings bij o.a. Mariah Carrey.

 

LAPDOGZ

 

Lapdogz is het verhaal van 6 door de wol geverfde muzikanten die al jaren meedraaien in het binnen- en buitenlandse live- en studio-circuit. Deze ‘magnificent 6’ leverden bijdragen op cd’s in alle genres, van K3 tot Janez Detd, traden op in heel Europa, de Verenigde Staten, de Caraïben en het Midden-Oosten, en deelden het podium met kleppers als The Stranglers en Mariah Carey.

 

 

Lapdogz is de plaats waar deze 6 luidop droomden van hun eigen ding, hun eigen geluid.

 

Lapdogz is de muzikale keuken waar rock, pop en funk naadloos door elkaar worden gemixt en overgoten met een smakelijk en sexy 80’s sausje.

 

Lapdogz is een muzikale droom, een droom die met een beetje financiële steun werkelijkheid kan worden. 

 

Als jij een deel van Lapdogz’ droom wilt worden, lees dan even door! Je hoeft niet zomaar voor niets geld in onze richting te gooien, je krijgt er iets leuks voor terug. Hoe meer je steunt, des te leuker en exclusiever wordt de tegenprestatie, dat spreekt voor zich!

Join our Lapdogz’ dream!

 

 

 

Allocation of funds

Mastering (5%)

 

Promotie (20%)

 

Marketing (30%)

 

Opname van een videoclip (misschien twee) (30%)

 

Al die zaken kosten handenvol geld (voor niet-bemiddelde artiesten).  En daar kan een startende groep zeker wat hulp bij gebruiken.  De opnamekosten van het album zelf (nog 15%) zijn zo goed als gefinancierd.

Choose your reward

For €10

een grote dankjewel en het album digitaal in je mailbox
 • Backers: 8
 • Delivery April 2018

For €25

een grote dankjewel en het album (CD) met de post thuis bezorgd
 • Backers: 9
 • Delivery April 2018

For €35

een grote dankjewel, jouw naam in het boekje van het album en het album met de post thuis bezorgd
 • Backers: 11
 • Availability: 29/40

For €50

een grote dankjewel, een ticket voor een exclusief concert in de 2e helft van april 2018 + een gesigneerd album, daar op te halen na het concert.
 • Backers: 6
 • Delivery April 2018

For €75

een grote dankuwel, 2 tickets voor een exclusief concert in de 2e helft van april 2018 + één gesigneerd album, daar op te halen na het concert.
 • Backers: 8
 • Delivery April 2018

For €100

een grote dankjewel en een 'studio-avant-première', waar je in de studio komt luisteren naar het album. Frontman Kurt Burgelman en producer Guus leiden je door het hoe, wat en waar. Je wordt ontvangen met een hapje en een drankje.
 • Backers: 7
 • Availability: 13/20
 • Delivery January 2018

For €125

een grote dankjewel en een VIP-arrangement voor 1 persoon op een exclusief concert + 1 gesigneerde cd.
 • Backers: 5
 • Delivery April 2018

For €1,250

een grote dankjewel en een huiskamerconcert van Lapdogz (in België op een weekavond) + een gesigneerde CD.
 • Availability: 2/2
 • Delivery May 2018

For €5,000

een live CD geperst op 100 exemplaren, met een gepersonaliseerde hoes, waarin je met je bedrijf/vrienden/... zelf als publiek figureert, tijdens een live-optreden van LAPDOGZ, opgenomen met een mobiele studio op een locatie (in België) naar keuze.
 • Availability: 1/1
 • Delivery January 2018

Make a donation

Give what I want

Sold out

For €550

een grote dankjewel en een huiskamerconcert (in België, op een weekavond) van Kurt Burgelman + een gesigneerde CD.
 • Backers: 4
 • Availability: 0/4
 • Delivery May 2018