Frambiosa y Besos, rustig in het groen

Steun de ecologische en educatieve inkleding van Frambiosa y Besos, na de make-over die op stapel staat.

Project visual Frambiosa y Besos, rustig in het groen
Failed
55
Backers
03/31/2018
End date
€9,100
Out of €10,000
91 %

Frambiosa y Besos, rustig in het groen

Verse frambozen bij je ijsje? Rode vruchtenconfituur bereiden? Cassiscoulis of bessensmoothies maken? Of gewoon heerlijk en gezond snoepen? Ik zorg ervoor! En dat allemaal met respect voor de natuur.

 

Ik wil dit maar al te graag blijven doen, maar daar heb ik een duwtje in de rug voor nodig. Help jij me een handje?

 

 

Mijn biologisch kleinfruitbedrijf, Frambiosa y Besos in Beauvoorde bestaat  bijna 10 jaar en het is tijd voor een grote make-over.

 

 

Dus komt er een nieuwe loods met hoevewinkel, ruimte voor de medewerkers, frigo & diepvries, werkatelier, ... Op het dak gaan we natuurlijk zonnepanelen leggen. Een heraangelegde parking zal de toegang voor de klanten verbeteren.

 

Ook wordt de plantage zelf uitgebreid. Dit jaar worden 35 are bijgeplant: frambozen, braambessen, stekelbessen en cassis. En er komt een vijver zodat er enkel nog geïrrigeerd wordt met regenwater.

 

 

Een zeer belangrijk onderdeel van de plannen is de ecologische en educatieve inbedding. Zo zullen er zo'n 400 meter hagen aangeplant worden, komt er een kikkerpoel, een educatief wandelpad en een picknickhoek.

 

De aanleg van de hagen (gemengde haag met 7 inlandse soorten) komt er om 3 redenen. Vooreerst moeten de houtsingels de plantage beschermen tegen de wind. Daarnaast moeten ze ook het uitzicht van de omgeving vrijwaren, want de beschermkappen voor het kleinfruit zijn jammer genoeg niet van het mooiste. En tenslotte zorgen de hagen mee voor de biodiversiteit op het bedrijf: ze geven beschutting en overwinterplaats aan oa natuurlijke vijanden (bvb tegen bladluizen) en voor bestuivers. De kikkerpoel versterkt dit nog. 

 

 

Een wandelpad met informatieve borden zal de klanten een beeld geven van het reilen en zeilen op de plantage. Een ontdekkingstocht op eigen tempo.

 

Tenslotte komt er een picknickhoek in het groen, met wat speeltuigen voor de kleinsten. 

Allocation of funds

Met de opbrengst van de crowdfunding wil ik het volgende financieren:

- de voorbereidende werken om de hagen aan te planten (niveleren, waar nodig glooiing voorzien voor de afwatering, hier en daar steenslag weggraven) (geschat op 2500€)

- aankoop van plantgoed en aanplanten van de haag (geschat op 1250€, gedeeltelijk met steun van Regionaal Landschap IJzer en Polders)

- aanleg van de kikkervijver (geschat op 500€)

- aanmaken van het materiaal voor het educatieve wandelpad (infoborden, infoblad en wegwijzers) (geschat op 2000€)

- voorbereidende werken voor de picknickhoek in het groen (geschat op 1250€)

- aankoop van picknickbanken, speeltuig voor de kleinsten en inrichting van de picknickhoek (geschat op 2500€)

Choose your reward

Make a donation

Give what I want