Ultrakid Israël

Doe een donatie en help Johannes en Nico met de aankoop van hun tandemfiets voor de Ultraman Challenge: 420km dwars door Israël

Project visual Ultrakid Israël
Successful
67
Backers
07/15/2019
End date
€7,020
Out of €6,000
117 %

Ultrakid Israël

Op de ochtend van vier maart 2020 is het zover: Ultraman Nico en Ultrakid Johannes zullen samen in uitzonderlijke omstandigheden aan de start staan van een buitengewone wedstrijd: Ultraman Challenge Israël. 10km zwemmen, 420km fietsen en 84km lopen, verspreid over 3 dagen dwars door het onverbiddelijke Israëlische landschap.

“Ultrakid Johannes”

Uitzonderlijke omstandigheden omdat de 12-jarige Johannes dwarslaesie heeft van T1 tot T3. In mensentaal, verlamd van de tepel tot de teen.

“Verlamd door vluchtmisdrijf”

Johannes is echter niet verlamd geboren. Op 3 jarige leeftijd sloeg het noodlot toe en werd hij het slachtoffer van een auto-ongeval met vluchtmisdrijf, tijdens een weekendje Ardennen samen met zijn gezin. De dag voor dit tragische ongeval stond de avontuurlijke kleuter voor de allereerste keer op skilatten onder begeleiding van zijn papa.  24u later werden Johannes, zijn ouders en broers geconfronteerd met de harde waarheid dat de schattige kleuter nooit meer zou kunnen lopen.

“Actieve en sportieve mindset”

Desondanks zijn letsel, is Johannes zeer actief en boordevol levenslust, een voorbeeld voor ons allemaal. Samen met de steun van zijn familie en vrienden, wordt er gezocht naar oplossingen voor de problemen en ontoegankelijkheid in de samenleving waar ‘rollers’ zoals Johannes, constant mee geconfronteerd worden. In zijn vrije tijd leert Johannes Klavecimbel spelen, acteert hij in een toneel en basket hij bij Dukes on Wheels, een rolstoelbasketploeg in Oostende.

Gesteund door zijn ouders, krijgt Johannes dezelfde kansen als zijn broers. Ook zelfstandigheid is belangrijk voor de tiener. Dankzij zijn recente elektrisch ondersteunde handbike kan hij overal naartoe in zijn woonplaats Blankenberge. Johannes zoekt met zijn familie manieren om op het strand zich voort te bewegen. Tot aan de waterlijn komen in namelijk niet gemakkelijk. Op de noordzeegolven surft Johannes met een bellyak (buikkayak/surfpplank) van Recreas, watersport voor mensen met een beperking. 

Opgeven staat dus niet zijn woordenboek, want hoe onwaarschijnlijk dit ook leek kort na het ongeval, toch zocht Johannes terug de skipiste op met behulp van zijn zitski. Hij is ondertussen zo gevorderd, dat hij zonder begeleider afdaalt in de blauwe piste.

Al deze activiteiten zijn het bewijs van het doorzettingsvermogen van deze uitzonderlijke jonge kerel. Met de juiste mindset kan je als roller minstens evenveel bereiken als stappende leeftijdsgenoten.

“Sporten is gezond”

De ouders van Johannes kiezen er bewust voor om Johannes een zo actief mogelijke levensstijl te bieden. Sport is enorm belangrijk in het bevorderen van Johannes zijn gezondheid. Zo is zijn longcapaciteit toegenomen dankzij het basketten en blijven ziekenhuisopnames ten gevolge van longontstekingen achterwege. Ook dankzij het fietsen is zijn bovenlichaam enorm aangesterkt. Het bewijs is er: Sporten is gezond! Naast de fysieke voordelen, werkt duursport ook therapeutisch. Omwille van deze redenen is de moedige Johannes ontzettend gemotiveerd om samen met Nico, deze challenge aan te gaan! Nico finishte 3e dit jaar als eerste Belg in de geschiedenis van Ultraman Challenge Israël! Mede dankzij Nico’s ervaring en fysieke bijdrage wil dit duo bewijzen dat alles mogelijk is, ook met een fysieke beperking.

“dwarslaesie kost geld”

Uiteraard begrijpt u ook als lezer dat naast de juiste spirit, ook op maat gemaakte hulp- en sportmiddelen zeer noodzakelijk zijn om Johannes deze gelijke kansen te bieden. Jammer genoeg kosten deze zeer veel geld. Daarom is jullie financiële bijdrage van enorm groot belang in het realiseren van dit initiatief en het uitsturen van Johannes zijn krachtige boodschap: ‘Alles is mogelijk, ongeacht welke beperking je mee geconfronteerd wordt’!

 “Hoe financiëel steunen?”

Help Johannes en Nico deze boodschap uit te dragen aan de medemens en geef uw financiële en morele steun aan dit mooie en unieke project via hun crowdfunding.

Het volledige verloop van trainingen tot wedstrijddag, kan u volgen op www.ultrakid.be of via Ultrakid Israel op Facebook en Ultrakid_israel op Instagram.

 “This is where the Ultrakid challenge begins”

Allocation of funds

De 6000 euro die Johannes en Nico via jullie donaties wil verzamelen, is noodzakelijk voor de aankoop van een op maat gemaakte tandem fiets van het merk Hase en type Pino. Zonder deze speciale fiets kunnen zij niet trainen voor en deelnemen aan deze uitzonderlijke wedstrijd. 

Bedoeling is dat Johannes de fiets voortduwt via de armen, terwijl Nico de fiets in beweging brengt door middel van de benen. Samen zullen ze 420 km fietsen dwars door Israël, van het meer van Galilea in het Noorden helemaal tot Eilat in het Zuiden.

 

Waarom is deze fiets zo duur?

De fiets moet volledig op maat gemaakt worden voor Johannes. Johannes heeft namelijk onmiddellijk last van doorligwonden als iets niet perfect op zijn lichaam is afgesteld. Zeker als hij er 420km mee zal fietsen! Bovendien moet de fiets van het Type Pino zijn omdat Johannes deze zelf ook mee wil helpen voortbewegen, uiteraard niet via de benen maar via de armen en handen. Johannes kiest ervoor om zelf actief deel te nemen aan deze wedstrijd!

Hoe sneller zij het geld inzamelen, hoe sneller deze op maat gemaakte fiets in productie kan gaan en zij hun trainingen kunnen starten. Aarzel daarom niet en doneer aub nu!

Johannes en Nico hopen uiteraard dat deze crowdfundig zo een groot succes wordt en dat er meer dan 6000 euro wordt ingezameld. Dit extra bedrag zal gebruikt worden om op maat gemaakte aanpassingen door te voeren voor de rolstoel en bellyak (soort van kayak/surfplank) die nu reeds in het bezit zijn van Johannes. Bovendien is er medische zorg voor Johannes nodig tijdens dit trainingstraject zoals kinesitherapie, speciale sportkledij tegen doorligwonden enz. Bovendien moet er tot en met maart 2020 een camionette gehuurd worden om het sportmateriaal van Johannes te verplaatsen tussen Blankenberge (woonplaats van Johannes) en Gent (woonplaats van Nico). Er komen dus heel veel extra kosten bij dit project kijken... daarom zijn alle extra bijdragen zeker welkom!

Een voorbeeld van zo'n fiets Hase Pino:

Ontzettend bedankt!

Johannes & Nico

Choose your reward

Make a donation

Give what I want