Steun het nieuwe platform Theater Antwerpen

Nagelnieuw online platform voor theateractiviteiten en ticketverkoop, exclusief in Antwerpen!

Project visual Steun het nieuwe platform Theater Antwerpen
Failed
15
Backers
07/31/2020
End date
€543
Out of €3,000
18 %
Local
Development
Indie
Independent
media

Steun het nieuwe platform Theater Antwerpen

Theater Antwerpen wordt een bezoekers- en gebruikersplatform dat een unieke focus legt op het rijke theateraanbod in Antwerpen. Alle theateractiviteiten georganiseerd in de provincie Antwerpen zullen worden gecentraliseerd op dit platform. Zo zetten wij met dit platform het ruime en diverse aanbod aan theatervoorstellingen, -cursussen en -workshops in onze talentrijke provincie in de spotlight.

Dit platform wil vooral een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke bezoekerservaring bieden. Zo kan elke theaterliefhebber in een oogopslag het programma raadplegen en zijn voorkeur bepalen aan de hand van categorieën en genres. Zich suf zoeken via filters en doorkliklinken hoeft niet. Ook bieden we de gebruikers verschillende mogelijkheden om zich kenbaar te maken met hun theatervereniging door gratis en eenvoudig theateractiviteiten aan te kondigen, tickets te verkopen en zich als vaste waarde te profileren met hun organisatiegegevens op dit platform. Iedereen die theater een warm hart toedraagt, wil gehoord, gezien en beleefd worden. Daar maken wij het verschil.

We willen hierbij sterk en krachtig de nadruk leggen op:

 • Het gratis karakter van de participatie (tenzij men extra reclame wil)
 • De solidariteit die uit ons initiatief blijkt: we willen het theater in de provincie opkrikken en een collegiaal netwerk ontwikkelen. 
 • De service-functie van het platform waardoor de participanten worden 'bevrijd' van heel wat werk (pr, publiciteit, booking...).

© Voorbeeld lay-out: Theater Antwerpen (alle afbeeldingen en content zijn louter ter illustratie)

Het platform biedt de bezoeker en gebruiker verschillende mogelijkheden aan:

Programma
Ontdek het ruime theateraanbod in Antwerpen op één platform.

Producties
Kondig gratis en eenvoudig theatervoorstellingen aan
in onze Theaterkalender!

Ticketverkoop
Maak eenvoudig tickets aan die je kan verkopen en zelf beheren!

Theaterprofiel
Plaats gratis je organisatienaam en -logo
permanent op onze pagina 'Theatergroepen'.

Vorming
Plaats gratis theatercursussen, stages en workshops
op onze pagina 'Theateropleidingen'.

Marketing
Plaats opvallende advertenties
die multifunctioneel en betaalbaar zijn.

Recensies
Laat je voorstelling bijwonen en recenseren. Je maakt ze zichtbaar op onze nieuwspagina, nieuwsbrief en sociale media!

Community
Deel je bezoekerservaring; plaats reviews
en beoordeel de producties met ratings.

Nieuwsbrief
Blijf steeds op de hoogte
van het laatste theaternieuws in Antwerpen.

 

Dit platform zal ongetwijfeld een unieke beweging in gang zetten; het platform staat helemaal op zichzelf en er bestaat tot vandaag geen gelijkaardig platform in Antwerpen.

Huidige fase van ontwikkeling: Waar staan we? 

 • De header en footer van de website zijn reeds finaal uitgewerkt.
 • Het finaal ontwerp van het logo van Theater Antwerpen is een feit.
 • De mock-ups (lay-out en structuur) voor alle pagina's zijn voorbereid; nu volgt nog de volledige uitvoering van deze mock-ups door een ervaren webdesigner die op heden actief betrokken is in het voorbereidingsproces.

Latere fase van ontwikkeling: Wat moet er nog gebeuren?

 • De volledige uitvoering van alle voorbereide mock-ups (lay-out van alle pagina's).
 • Het voorzien van een registratie- en login-systeem voor bezoekers en gebruikers.
 • Het integreren van een account-dashboard voor het beheer van aangekondigde events, aangekochte advertenties en verkochte tickets door gebruikers met een geregistreerd account.
 • Het integreren van geavanceerde plugins en verschillende extensies voor het aankondigen van theatervoorstellingen door gebruikers.
 • Het integreren van een complex ticketingsysteem, zodat gebruikers tickets kunnen beheren en verkopen en bezoekers tickets kunnen reserveren en aankopen.
 • Het aanmaken van betalingspagina's en het integreren van geautomatiseerde WooCommerce- betalingsmethoden zodat gebruikers advertentie formules en theaterprofielen kunnen aankopen.
 • Het integreren van filterkoppelingen voor de werking van categorievoorkeuren door bezoekers.
 • Het automatiseren van première-weergave resultaten in de home slider: "Nu In Antwerpen".
 • Het voorzien van een review- en rating-tool zodat de bezoekers van een voorstelling reacties en sterbeoordelingen kunnen plaatsen.

Dit en nog veel meer integratie en codering om een veelzijdige werking van alle functionaliteiten te garanderen.
Nadat het platform volledig is uitgewerkt en op punt staat zullen er nog enkele testfases en correcties volgen door derden. SEO-optimalisaties en zoekmachine aanmeldingen zijn een volgende fase...

*** We verwachten dat met jullie steun het platform online kan gaan begin september 2020.


© Voorbeeld lay-out: Theater Antwerpen (alle afbeeldingen en content zijn louter ter illustratie)

Wat maakt Theater Antwerpen zo uniek?

 • Geen enkel platform biedt exclusief theaterproducties georganiseerd in de provincie Antwerpen. 
 • Sinds de verdwijning van Prospekta bestaat er tot vandaag geen enkel platform dat de mogelijkheid biedt om tickets aan te bieden en te verkopen aan potentiële bezoekers.
 • Het gratis karakter van het platform biedt naast betalende advertenties ook de mogelijkheid om gratis theatervoorstellingen en opleidingen aan te kondigen.
 • Je organisatie kan opgemerkt worden door het gratis aanmaken van een theaterprofiel met naam en logo op de pagina 'Theatergroepen'. Zo kom je mee op de lijst te staan van alle aangemelde theaterorganisaties in Antwerpen.
 • Je kan beroep doen op onze medewerkers om je voorstelling te laten bijwonen, recenseren en kenbaar te maken op ons platform.
 • Je kan je bezoekerservaring van een voorstelling uitschrijven en ze beoordelen op ons platform.

Allocation of funds

Met jullie steun kunnen we dit platform volledig gebruiksvriendelijk maken en vervolgens in de kijker zetten.
De website wordt zowel een bezoekers- als gebruikersplatform. Dit maakt dat er complexe functionaliteit moet geïntegreerd worden om dit gebruikerssysteem optimaal te laten werken. 60% van de ontvangen steungelden zullen besteed worden aan de veelzijdige werking van verschillende functionaliteiten.

De functionaliteiten voor de bezoekers en gebruikers worden als volgt aangeduid: 

 • Een inlog- en registratietool om accounts aan te maken.
 • De integratie van een submission form, zodat de gebruikers zelf events kunnen aanmaken en plaatsen op het platform.
 • Een ticketverkoopsysteem, zodat gebruikers tickets kunnen aanmaken, beheren en verkopen.
 • Een dashboard met een totaaloverzicht van alle gratis gepubliceerde events, betaalde advertenties en verkochte tickets door de gebruikers.
 • De integratie van WooCommerce-betaalmethoden die gekoppeld worden aan advertentieformules.
 • Een bezoekers- en gebruikerstool om reviews en ratings (sterbeoordelingen) te kunnen plaatsen op bezochte voorstellingen. De gemiddelde score van alle beoordelingen wordt automatisch verrekend en weergegeven per voorstelling. Zo krijg je steeds een objectieve totaalscore van een voorstelling te zien.
 • De integratie van filterkoppelingen om de resultaten van geselecteerde voorkeurcategorieën door bezoekers en gebruikers weer te geven.

De overige 40% van de ontvangen steungelden dienen voor marketing- en promotiedoeleinden. Het is van essentieel belang dat Theater Antwerpen voldoende in de kijker komt, zodat het platform zichzelf kan voorzien van de nodige inhoud (theatervoorstellingen, theateropleidingen, reviews enz.). Zonder bezoekers en/of gebruikers kan het platform niet overleven.

Alleen met jullie steun kunnen we een uniek initiatief lanceren, zodat het theater van onder het coronastof vandaan wordt gehaald en opnieuw zijn verdiende plaats inneemt op de culturele scene!

Maak jij samen met ons een nieuwe start met je voorstellingen en initiatieven, na deze deprimerende coronatijden?

Choose your reward

For €20

Naamsvermelding op de bedankpagina van Theater Antwerpen

Om jullie te bedanken voor de steungelden voorzien we een speciale "bedankpagina" op ons platform toegewijd aan alle personen of organisaties die de ontwikkeling van ons platform steunen met een bedrag vanaf 20 euro en meer. We willen jullie steun niet onopgemerkt laten. Een blijk van sympathie en waardering voor jullie hulp wordt met veel liefde erkend op ons platform!
 • Backers: 7

For €30

1 ticket voor onze nieuwe theaterproductie

Voor jouw bijdrage van 30 euro ontvang je 1 ticket voor onze eerstvolgende theaterproductie die in 2021 wordt opgevoerd in Antwerpen. Na afloop van de voorstelling zien wij uit naar een leuke kennismaking. * We houden je via mail op de hoogte met meer details over onze exacte speeldate.

For €50

2 tickets voor onze nieuwe theaterproductie

Voor jouw bijdrage van 50 euro ontvang je 2 tickets voor onze eerstvolgende theaterproductie die in 2021 wordt opgevoerd in Antwerpen. Na afloop van de voorstelling zien wij uit naar een leuke kennismaking. * We houden je via mail op de hoogte met meer details over onze exacte speeldate.
 • Backers: 2

For €75

2 VIP-kaarten voor onze nieuwe theaterproductie

Voor jouw bijdrage van 75 euro ontvang je 2 VIP-kaarten + 2 glaasjes bubbels voor onze eerstvolgende theaterproductie die in 2021 wordt opgevoerd in Antwerpen. Na afloop van de voorstelling klinken we graag op een leuke kennismaking. * We houden je via mail op de hoogte met meer details over onze exacte speeldate.
 • Backer: 1

For €150

5 VIP-kaarten voor onze nieuwe theaterproductie

Voor jouw bijdrage van 150 euro ontvang je 5 VIP-kaarten + 5 glaasjes bubbels voor onze eerstvolgende theaterproductie die in 2021 wordt opgevoerd in Antwerpen. Na afloop van de voorstelling klinken we graag op een leuke kennismaking. * We houden je via mail op de hoogte met meer details over onze exacte speeldate.

For €350

Adverteer je voorstelling op onze homepagina: Spotlights

Je theatervoorstelling zal 5 dagen gratis verschijnen in de Spotlights, Programma en de slider van onze homepagina (deze looptijd heeft een advertentiewaarde van 250 €). Met deze advertentie kan je gebruik maken van ons ticketingsysteem waardoor je eenvoudig tickets kan beheren en verkopen voor jouw voorstelling. Indien je dit wenst kan je beroep doen om je voorstelling te laten bijwonen, uitschrijven en kenbaar maken op onze nieuwspagina. Ook geniet je tal van andere voordelen om jouw productie sterk onder de aandacht te brengen. * Meer info over de voorwaarden en de effectieve startlooptijd van je advertentie kan je opvragen via ons mailadres: info@theaterantwerpen.be.

For €500

Adverteer je voorstelling op onze homepagina: Take Over PRO

Je theatervoorstelling zal 5 dagen gratis verschijnen op onze Home Take Over cover (optie: afbeelding of video), Spotlights, Programma en de slider van onze homepagina (deze looptijd heeft een advertentiewaarde van 500 €). Met deze advertentie kan je gebruik maken van ons ticketingsysteem waardoor je eenvoudig tickets kan beheren en verkopen voor jouw voorstelling. Indien je dit wenst kan je beroep doen om je voorstelling te laten bijwonen, uitschrijven en kenbaar maken op onze nieuwspagina. Ook geniet je tal van andere voordelen om jouw productie sterk onder de aandacht te brengen. * Meer info over de voorwaarden en de effectieve startlooptijd van je advertentie kan je opvragen via ons mailadres: info@theaterantwerpen.be.
 • Availability: 5/5

Make a donation

Give what I want